SOCIETAT
Societat 06/05/2013

Presons atribueix a un error humà la fuga dels dos interns de la presó de Tarragona

El director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, ha assegurat que el funcionari no ha activat el protocol d'emergència quan ha advertit el que succeïa

Efe
2 min

BarcelonaEl director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, ha atribuït a l'error d'un funcionari, que no ha activat el protocol d'emergència, la fuga de dos presos aquest matí de la presó de Tarragona. Dos reclusos s'han fugat aquest matí de la presó de Tarragona, i un tercer ho ha intentat, encara que ha estat detingut poc després pels Mossos d'Esquadra.

Segons Martorell, els tres reclusos han aprofitat que un quart pres s'havia suïcidat a la seva cel·la per intentar abandonar el centre penitenciari per sortir per la finestra, arribar a la terrassa i accedir a la garita de vigilància, on no hi havia cap vigilant, per poder escapar.

Els fets han succeït cap a les 09.30 hores, quan un reclús que es trobava fent una activitat física ha dit sentir-se indisposat, s'ha dirigit a la infermeria i s'ha llevat la vida lligant-se els cordons de les sabates al coll.

Martorell ha acusat un funcionari amb més de 20 anys de servei per no haver activat el protocol de seguretat quan ha advertit el que succeïa.

La fuga s'ha produït aprofitant la confusió pel suïcidi d'aquest intern, i Martorell ha assegurat desconèixer si l'evasió estava "organitzada o no". "Sempre ho intenten, però si el funcionari hagués activat el protocol, no s'haguessin fugat. Les mesures de seguretat funcionen bé, el que no ha funcionat ha estat el factor humà", ha afegit Xavier Martorell.

El director general de Serveis Penitenciaris no ha facilitat la identitat dels fugats, d'uns 30 anys, que complien condemna per robatori amb intimidació, i que no estan considerats com a perillosos.

Malgrat haver criticat l'actuació del funcionari, al qual se li ha obert un expedient, Martorell ha alabat la labor dels funcionaris de presons en general i ha assegurat que les mesures de seguretat a la presó de Tarragona estaven "al cent per cent". Al centre penitenciari de Tarragona hi ha ara 415 interns i ha reiterat que les condicions de seguretat són les correctes.

Els Mossos han desplegat un espectacular dispositiu de seguretat al centre de Tarragona i als accessos a les principals sortides de la ciutat. En aquest sentit, Martorell ha alabat la rapidesa de reflexos dels Mossos, ja que "gràcies a la seva ràpida intervenció" s'ha pogut frustrar, ja al carrer, la fuga d'un tercer reclús.

stats