Societat 23/12/2012

Els primers esquiadors de la temporada arriben a l'aeroport d'Alguaire

És el segon any que l'operador britànic Thomas Cook ofereix paquets d'esquí a Andorra amb vols xàrter que aterren a l'aeroport de Lleida

Acn
1 min
Els primers esquiadors britànics arriben a Alguaire per anar cap a Andorra

LleidaJa han aterrat aquest diumenge els cinc primers vols de la temporada d'esquí a l'Aeroport de Lleida-Alguaire. Són vols xàrter del touroperador britànic Thomas Cook que, per segon any, ofereix paquets d'esquí a Andorra amb aterratge a l'aeroport del Segrià.

L'ocupació dels vols avui ha estat gairebé completa, amb només dues places buides. El primer vol xàrter ha fet parada pocs minuts abans de les 9 del matí. Els esquiadors britànics, la majoria equipats per dirigir-se a les pistes andorranes, han pujat directament als busos que els portaran fins a Andorra. En tot el dia arribaran 726 passatgers procedents d'aeroports com Birmingham, Belfast i Manchester.

Els esquiadors es quedaran a Andorra una setmana i diumenge vinent tornaran al seu lloc d'origen. Per primer cop, el turoperador posa a la venda les places lliures per a qui vulgui utilitzar els avions com a vol comercial.

A banda d'això, el principal touroperador rus, Natalie Tours, manté les converses amb la Generalitat per operar a través de l'aeroport d'Alguaire, però no ho preveu a curt termini. També continuen les negociacions amb dues empreses interessades a construir hangars. A més, l'empresa Air Hoster hi vol començar a primers d'any la construcció d'un parc de manteniment d'avions pioner a Europa.

stats