Societat 05/07/2012

La professora a l'atur que triomfa a YouTube: "De currículums en paper n'arriben a piles a les escoles"

Núria Fusté explica a l'ARA per què va decidir penjar un vídeo explicant les seves característiques i aptituds. Ja té una oferta de feina

Sònia Sánchez
2 min
Núria Fusté, la professora que ha penjat el seu vídeo currículum a YouTube i s'ha convertit en un èxit / PERE VIRGILI

Barcelona"De currículums en paper n'arriben a piles a totes les escoles, ho sé perquè he estat cap d'estudis, i vaig pensar que havia de fer alguna cosa que cridés l'atenció."

Aquesta idea va ser el detonant de la decisió de Nuria Fusté, professora d'ESO de l'escola Laia –que ha tancat les línies de secundària en acabar el curs 2011-2012–, que ara triomfa a YouTube amb el seu vídeo currículum.

"Volia explicar les característiques que crec que em defineixen a mi i a la meva forma de treballar. I si algú pensa que tinc els valors que busquen ja s'interessaran a saber la resta de dades", apunta. Dades com que ha estat professora de biologia, física i química a l'escola Laia els últims 14 anys, on ha fet de cap d'estudis també durant set anys.

La seva parella, càmera professional, li va fer un cop de mà amb la gravació i el muntatge del vídeo, però la idea i el guió van ser de la Núria. "Sóc una persona creativa i m'agrada molt la cuina, busco qualsevol excusa per fer un pastís o unes galetes per obsequiar algú, i se'm va acudir que tot el que faig amb les galetes es podia comparar amb la meva forma de treballar", explica.

Un alumne: "Núria, sóc una de les teves galetes"

De moment, ha rebut una trucada d'una escola i ja té una entrevista de feina, tot i que no sap encara si és gràcies al vídeo-currículum o no. Confessa que està molt sorpresa per l'èxit de la seva iniciativa, de la qual diu que només esperava que servís per trobar una feina. De moment, alguns exalumnes ja s'han posat en contacte amb ella per agrair-li la feina feta. "M'han escrit per dir-me 'Núria, sóc una de les teves galetes' i això em fa posar la pell de gallina", relata.

stats