Societat 22/04/2013

Professors i personal administratiu s'afegeixen a l'ocupació del rectorat de la UAB

Donen suport a la seixantena d'estudiants tancats i demanen que s'aturi "el degoteig d'acomiadaments"

Acn
2 min
MOBILITZACIONS  Una cinquantena d'estudiants de la UAB estaven tancats ahir al rectorat per protestar per l'encariment de les taxes i les retallades.

Cerdanyola del VallèsProfessors i personal d'administració s'afegeixen a l'ocupació del Rectorat de la UAB que els estudiants estan portant a terme des del dimecres passat. Rebutgen les retallades i demanen que acabi "el degoteig d'acomiadaments" a la Universitat. De la mateixa manera que els estudiants, exigeixen que el rector executi les mocions aprovades en el darrer claustre de la universitat i treballi per evitar l'augment de les taxes. En el mateix sentit, exigeixen transparència en els comptes de la Universitat. Uns 150 estudiants han estat presents a la roda de premsa on s'ha fet pública l'adhesió dels docents i el personal administratiu.

Uns 60 alumnes dormen cada nit al rectorat de la UAB per demanar que es portin a terme les mocions aprovades al claustre del 21 i 22 de març. Els joves hi són des de dimecres passat i asseguren que no marxaran fins que s'executin els acords. Concretament, les mocions demanaven al rector que treballi per evitar l'augment de taxes universitàries i que apliqui més transparència als comptes de la UAB. Els textos també acordaven reivindicacions laborals en el personal administratiu i de serveis (PAS) i en el personal docent i investigador (PDI).

Després de reunir-se amb membres de l'equip de govern de la UAB, el primer dia de la tancada, aquest va emetre un comunicat on remarcava que les mocions aprovades han estat tramitades a les comissions pertinents. A més, davant del reclam dels estudiants al rector perquè fes una declaració pública d'oposició a l'augment de taxes, apuntaven que "el rector no fa declaracions sota pressions" i remetien a posicionaments públics en aquest sentit que ja havia fet el rector, Ferran Sancho.

Tot i així, el membre del comitè d'empresa del PAS Jordi Gassiot ha anunciat aquest dilluns que personal administratiu es tancarà a l'edifici "fins que no es compleixin les legítimes reivindicacions que es van acordar en el claustre". Gassiot ha explicat que en aquells acords es demanava el compromís del govern de la UAB a no executar cap més acomiadament al centre. Segons Gassiot, els acomiadaments s'estan portant a terme de "forma encoberta" a base de no renovar els contractes.

El professor i membre del comitè d'empresa de PDI, Ermengol Gassiot, ha denunciat el "degoteig d'acomiadaments" de professors. En aquest sentit, ha explicat que durant els últims anys hi hagut una retallada d'un miler de professors a totes les universitats públiques catalanes. Ha lamentat que els alumnes hagin de compensar les retallades del Govern amb l'augment de taxes i ha exigit transparència en la comptabilitat de la UAB.

Uns 150 estudiants han fet acte de presència a la roda de premsa d'adhesió del personal del PAS i PDI a la protesta. Jordi i Ermengol Gassiot no han concretat el nombre de professors i personal administratiu que ocuparan el rectorat.

stats