Societat 10/05/2018

L'exentrenador acusat d'abusar de sis menors continuarà entre reixes

L'Audiència de Barcelona prorroga la presó provisional mig any més mentre redacta sentència

Montse Riart
2 min
L'exentrenador acusat, que es troba en presó provisional, abans de començar el judici a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaL’Audiència de Barcelona ha ordenat que l'exentrenador de futbol acusat d’abusar de sis menors continuï entre reixes almenys mig any més, mentre la secció 21 del tribunal provincial dicta sentència sobre el cas, segons han confirmat a l'ARA fonts judicials. L’home va ingressar a la presó preventivament des del moment en què els Mossos d’Esquadra el van detenir, ara fa dos anys, però la mesura caducava el 13 de maig.

Fa una setmana, després que el judici contra ell quedés vist per a sentència, el tribunal es va reunir per deliberar si calia prorrogar la situació –com van demanar la fiscalia i l’acusació particular–. El tribunal entén que si l’home quedés en llibertat hi hauria “risc” que fugís, donada la “gravetat” de la pena de presó a què s’enfronta –el fiscal li demana 84 anys de presó per tres agressions sexuals i tres abusos.

Proves "de càrrec"

En la seva interlocutòria, al contingut de la qual ha tingut accés aquest diari, els jutges remarquen que el judici contra l’exentrenador no ha aportat cap element de “descàrrec”, sinó que, pel contrari, ha ratificat les proves de càrrec contra l’acusat. Durant el judici, les sis víctimes van ratificar els suposats abusos i agressions: "Van ser més de 200 vegades", va explicar un dels denunciants, que ara ja és major d'edat. Segons el testimoni d'aquest jove i de dos nois més, l'exentrenador els invitava a casa seva després dels entrenaments i partits amb l'excusa de jugar a la consola, els feia posar els pantalons curts i els portava a una habitació per abusar-ne.

L'acusat va declarar al final del judici i va demanar perdó a les víctimes: "Pensava que ells també ho volien", va al·legar. L'home va admetre haver realitzat pràctiques sexuals amb tres dels denunciants però va assegurar que es pensava que hi havia consentiment per part de les víctimes. Els jutges estableixen la pròrroga de sis mesos perquè creuen que en aquest temps hauran dictat sentència.

stats