SOCIETAT
Societat 10/09/2012

Protecció Civil activa la prealerta del pla Infocat per risc d'incendi en onze comarques

El risc d'incendi és molt alt a les Terres de l'Ebre i a punts de les comarques gironines

Acn
1 min

BarcelonaProtecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquest dilluns al matí una nova prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya Infocat per les previsions de risc d'incendi forestal durant tot el dia d'avui a onze comarques catalanes de les demarcacions de la Catalunya Central, Girona, Tarragona i Terres de l'Ebre.

Segons el mapa diari de perill d'incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, hi ha risc molt alt a les Terres de l'Ebre i a punts de les comarques gironines; predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona, i és entre moderat i alt a Ponent, la Catalunya Central i l'extrem nord-est. D'altra banda, el perill és entre moderat i baix a tot el Pirineu i a gran part del Prepirineu. El risc d'incendi forestal durant aquest dilluns afecta les comarques de l'Anoia, el Baix Empordà, la Selva, el Gironès, l'Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

A més, d'acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per fer activitats amb risc d'incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

Protecció Civil recorda que si els ciutadans divisen foc o alguna columna de fum és important trucar ràpidament al telèfon d'emergències 112.

stats