SOCIETAT
Societat 13/12/2012

Puig va posar el seu càrrec a disposició de Mas, però el president el va avalar

El conseller d'Interior manté que els Mossos no són els responsables de la lesió d'Ester Quintana, que va perdre un ull el 14-N. Puig reitera que durant la vaga general no es van disparar pilotes de goma, però demana "perdó" en la seva segona compareixença al Parlament

Laura Díaz-roig
2 min
El conseller d'Interior, Felip Puig, explica en roda de premsa l'actuació dels Mossos el 14-N / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl conseller d'Interior en funcions, Felip Puig, ha admès aquest dijous que ha posat el seu càrrec a disposició d'Artur Mas per l'embolic generat arran de l'operació policial durant la vaga general del 14-N, però el president en funcions l'ha ratificat.

Puig ha fet aquestes declaracions al Parlament després d'una reunió a porta tancada amb representants de la diputació permanent, en què ha explicat que el comissari responsable dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra, Sergi Pla, ha presentat la seva dimissió, que Puig ha acceptat, segons ell mateix ha confirmat en la roda de premsa posterior a la reunió.

El conseller segueix mantenint, però, que els Mossos no són els responsables de la lesió d'Ester Quintana, que va perdre un ull el 14-N. "Comprenc i comparteixo el neguit, el disgust i la tristor d'una persona que ha perdut un ull, és una situació tràgica que lamentem des del departament, però insisteixo que, per la informació que tenim, no es pot desprendre que la lesió sigui causada per l'acció de la policia”, ha dit. Puig també ha demanat perdó després d'haver comparegut al Parlament amb una informació parcial. "M'he vingut a disculpar", ha afirmat.

Ha reafirmat que durant el 14-N no es van disparar pilotes de goma per part dels Mossos, però sí que es van disparar 62 projectils amb les llançadores curtes de precisió. “S'han identificat tret per tret”, ha assegurat. Ha explicat que set dels projectils es van disparar en zones properes, però no en aquella zona a aquella hora del vespre.

Puig assegurat durant la compareixença al Parlament que els Mossos no van actuar a la zona de passeig de Gràcia amb el carrer Casp, on Ester Quintana va perdre l'ull esquerre. Un informe i un vídeo a YouTube van obligar poc després el director dels Mossos, Manel Prat, a rectificar i assegurar que un error en la cadena de comandaments policials havia provocat que Puig no revés l'informe.

Puig considera, però, que la seva compareixença al Parlament del 3 de desembre "no ha quedat desvirtuada". "No vaig mentir, però no vaig donar tota la informació", ha reconegut, assegurant que aquesta manca d'informació ha generat "dubtes" que lamenta.

Aquest problema de comunicació interna ha acabat amb la destitució del comissari responsable de la brigada mòbil (Brimo), Sergi Pla. Puig ha volgut destacar que no hi ha hagut, però, "cap voluntat d'ocultació d'informació ni ningú ha actuat de mala fe".

stats