POLÍTICA
Societat 29/07/2012

La pujada dels peatges esgota la paciència dels usuaris

Tocs de clàxon i desacord unànime als peatges en el primer dia de l'increment del preu en un 7,5%. "Ens estem pensant no pagar", diuen la Mercè i el Gregorio, una parella que mai ha fet un #novullpagar, a la barrera de la Roca

Ara/acn
1 min
Els usuaris han mostrat als peatges la indignació per l'increment inesperat de preu

La Roca del VallèsLa Mercè i el Gregorio mai han fet un #novullpagar. Però cap a les nou d'aquest diumenge han arribat al peatge de l'AP-7 a la Roca (Vallès Oriental) i s'ho han plantejat per primer cop. "Ens estem pensant no pagar", diu la Mercè, indignada, abans de creuar la barrera. Fer-ho costa un 7,5% més des d'aquesta mitjanit de diumenge. Al setembre, l'increment acumulat serà del 10%, perquè s'hi afegirà el de l'IVA.

Ha estat llavors quan ha entrat en vigor la pujada imposada per sorpresa pel govern espanyol, que a Catalunya afecta l'AP-7 i l'AP-2. Al peatge de Mollet, a la C-33, la pujada serà del 3% perquè és de titularitat compartida. Alguns conductors han rebut la pujada tocant el clàxon en passar pels peatges afectats, i la immensa majoria compartia l'oposició de la Mercè i el Gregorio.

Cinquè #novullpagar

De resultes de la pujada inesperada dels peatges en plena operació sortida, Solidaritat per la Independència ha convocat per a aquest migdia un #novullpagar d'urgència. La convocatòria és la cinquena d'aquestes característiques, i es concentra als peatges que s'encareixen.

stats