Societat 05/10/2016

Punt final al polèmic Saloufest 16 anys després

Els promotors ofereixen als seus clients dur-los a Lloret de Mar, però l'Ajuntament respon amb un "no rotund"

Acn
2 min
Estudiants britànics celebren al carrer la primera nit de gresca del Saloufest 2011.

Tarragona / Lloret de MarL’empresa promotora del Saloufest, I Love Tour, que pertany al grup turístic TUI, ha confirmat aquest dimecres que no tornarà a celebrar més edicions d’aquest polèmic festival que combina esports i oci nocturn. En un comunicat, la companyia ha justificat la decisió per "les diverses pressions" realitzades tant per part de l’Ajuntament de Salou com la Generalitat durant els últims dos anys que, segons diu, "han fet pràcticament inviable realitzar programes per al segment turístic del turisme juvenil a la regió".

I Love Tour ha explicat que, atesa la cancel·lació del Saloufest, ara ofereix als seus clients altres esdeveniments similars, però suposa que fins a 10.000 estudiants universitaris britànics podrien optar per acudir a l’Sportsvest, un esdeveniment que l’empresa Outgoing organitza a Lloret de Mar. De fet, representants d’I Love Tour s’han reunit amb representants d’aquest ajuntament per abordar la possible creació d’una nova oferta a la ciutat.

L'empresa promotora lamenta que la "preocupant quantitat d’inspeccions administratives" a les empreses col·laboradores del Saloufest han fet "inviable" continuar amb l’esdeveniment. A més, denuncia que, en ocasions, els seus participants han estat tractats de "manera intimidatòria per la policia" i que han estat multats per "accions inofensives i dins de la legalitat vigent". Per això, segons sostenen, el municipi "es va tancant les portes al turisme jove, i afecta futures generacions de turisme familiar".

En el comunicat, l’empresa també recorda que ha estat operant a la zona durant 16 anys "ininterrompudament" fins a portar-hi "més de 100.000 clients" i que cada any han aportat 5 milions d’euros a l’economia de Salou en temporada baixa. En aquest sentit, l’organització ha demanat disculpes als establiments que obren amb motiu del Saloufest però al·leguen que l’esdeveniment no pot continuar endavant "sense la certesa que els clients estiguin ben atesos i segurs". Tot i així, el comunicat no entra a valorar el tipus de publicitat que feia per promocionar la festa o les contínues polèmiques que sorgien al voltant d'aquest esdeveniment.

Davant de l'anunci de l'empresa que ha analitzat la possibilitat de traslladar aquest festival a Lloret de Mar, l'alcalde del municipi ha assegurat que no donaran cobertura a activitats de l'estil del Saloufest. Jaume Dulsat ha confirmat que s'han reunit amb els organitzadors, que tenien la intenció de traslladar la festa a aquesta localitat de la Costa Brava, però la resposta del consistori ha sigut un "'no' rotund" a la seva proposta perquè és un tipus de turisme que "no interessa al municipi".

El dubte sorgeix perquè l'organització del Saloufest està oferint als seus clients altres esdeveniments similars, com l'Sportvest, que anuncien que faran l'abril del 2017 a Lloret de Mar i que podria reunir 10.000 estudiants universitaris britànics. Segons Dulsat, aquest esdeveniment no està tancat i, a més, avança que en cap cas tindria aquestes dimensions. "Farem un seguiment d'aquestes activitats i, en la mesura de les nostres possibilitats, no els donarem cobertura de cap de les maneres", ha sentenciat. "Sí que hi ha l'interès d'algun grup però és molt més petit i no exactament en aquesta línia", ha clarificat.

stats