SALUT
Societat 18/12/2017

Els millors metges segons 'Forbes'

Una vintena de metges barcelonins, entre els millors facultatius d'Espanya

Europa Press
3 min
La doctora Elena Barraquer amb una escultura en record del seu avi,  el doctor Ignasi Barraquer. Al fons, el quadre de Santa Llúcia.

BarcelonaUn total de 18 metges barcelonins figuren a la llista Forbes sobre els millors metges d'Espanya, amb la qual cosa la capital catalana es converteix en una de les ciutats que més talent mèdic agrupa juntament amb Madrid en una desena de disciplines diferents. La revista fa un repàs dels metges més significatius, i destaca que bona part dels facultatius esmentats ofereixen el seu servei i experiència tant en hospitals de la xarxa pública com en clíniques privades de Catalunya. Recull els noms més destacats en diverses llistes per especialitats.

Al llistat de millors cardiòlegs hi figura el cap de la Secció d'Arrítmies de l'Hospital pediàtric Sant Joan de Déu i consultor sènior en cardiologia, arrítmies i mort sobtada de l'Hospital Clínic de Barcelona, Josep Brugada, que també desenvolupa la seva activitat a la Clínica Pilar-Sant Jordi.

També hi figura el cardiòleg Julio Carballo, cap del Servei de la Unitat de Cardiologia Hemodinàmica i Intervencionista del Centre Cardiovascular Sant Jordi-El Pilar, i el cirurgià vascular Xavier Ruyra, cap del Servei de Cirurgia Cardíaca del Germans Trias i Pujol de Badalona.

De l'àmbit de la ginecologia, destaca Guillem Cabero, especialitzat en l'estudi i investigació en medicina maternofetal, i que ara desenvolupa la seva activitat a l'Hospital Vall d'Hebron i l'hospital Quirónsalud Barcelona.

El director del Departament d'Obstetrícia, Ginecologia i Reproducció Assistida de l'Hospital Universitari Dexeus, Pere N.Barri, considerat una eminència en el camp de la reproducció assistida en aconseguir el naixement del primer nadó a Espanya a través de la fecundació 'in vitro', també es troba a la llista.

De l'àmbit ginecològic, també doctor Ramon Aurell, de l'Hospital Quirónsalud Barcelona, i en el camp de la Medicina Interna, Ángel Charte és un dels més destacats, sent actualment el director de l'equip mèdic del Campionat de Moto GP, que també exerceix la seva activitat com a cap del Departament de Medicina Interna de l'Hospital Dexeus.

Medicina interna i neurologia

El metge Miquel Vilardell, també a la llista, és cap del servei de medicina interna de l'Hospital Vall d'Hebron, a més de ser consultor sènior en el Departament de Medicina de l'Hospital Universitari Dexeus, mentre que Rafael Esteban Mur és cap de Servei de Medicina interna-Hepatologia de l'Hospital Vall d'Hebron.

Neurologia i Neurocirurgia són les especialitats que tracten les malalties del sistema nerviós i en què hi ha importants referents a Catalunya, com Antonio Russi, que és un dels especialistes en Neurologia Clínica i Neurofisiologia més destacats en el diagnòstic i tractament de l'epilèpsia, malaltia neurològica, i actualment dirigeix la Unitat d'Epilèpsia del Centre Mèdic Teknon.

En l'àmbit de la cirurgia, el doctor Pablo Clavell, de l'Hospital Quirónsalud Barcelona, és un dels especialistes de renom mundial en cirurgia d'esquena mínimament invasiva.

Oncologia i oftalmologia

Rafael Rosell també és un altre dels oncòlegs més prestigiosos del panorama mèdic i actualment és director del Programa de la Biologia del Càncer i la Medicina Personalitzada a l'Institut Català d'Oncologia (ICO) Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

El director del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIO) també figura en el llistat de millor oncòlegs. Pel que fa a l'oftalmologia destaca el treball d'Elena Barraquer, directora mèdica adjunta del Centre d'Oftalmologia Barraquer des de 2002, on a més coordina l'atenció al pacient. També reconeix el treball del doctor Amadeu Carceller, cap de Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Quirónsalud Barcelona.

Traumatologia i Cirurgia

En traumatologia, reconeix la trajectòria de Xavier Mir, cap de la Unitat de Cirurgia de Mà i Microcirurgia del Departament de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l'Hospital Dexeus, que ha realitzat cirurgies a pilots de motociclisme com Jorge Lorenzo, Márquez o Pedrosa.

També apareix destacat el doctor Cugat, president del Consell Mèdic de la Mutualitat Catalana de Futbolistes de la Reial Federació Espanyola de Futbol i director del Departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Quirónsalud Barcelona.

En l'especialitat de la Cirurgia General, la vasta experiència del doctor Antonio de Lacy en l'ús de tècniques mínimament invasives l'han convertit en pioner en la cirurgia laparoscòpica a través de la incisió única a l'obesitat. Actualment exerceix tant en centres públics com privats com a cap de Servei de Cirurgia Gastrointestinal de l'Hospital Clínic de Barcelona.

stats