SOCIETAT
Societat 21/07/2012

Recoder es mostra satisfet per la liberalització del transport ferroviari aprovada per l'Estat

El conseller de Territori i Sostenibilitat assegura que totes les línies de tren catalanes són viables, però reclama més inversió

Acn
1 min
CANVIS A LA XARXA FERROVIÀRIA
 La ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar ahir després del consell de ministres la liberalització del transport ferroviari. Pastor va argumentar que la mesura és necessària per "racionalitzar i millorar el servei" i assegurar el seu finançament. Pastor va dir que Renfe "manté la condició d'operador públic de referència".

PreixensEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, s'ha mostrat satisfet per la liberalització del transport ferroviari de passatgers que aplicarà el govern espanyol. Tot i que Recoder ha demanat paciència per analitzar a fons el decret, la primera impressió és "bona". El conseller ha assegurat que actualment totes les línies ferroviàries catalanes són viables, però ha reclamat més inversió perquè les menys utilitzades ho siguin més. Recoder ha fet aquesta reflexió durant la inauguració de la planta potabilitzadora de Preixens, que ha costat més de 330.000 euros i que dotarà d'aigua neta i potable aquest municipi i Pradell, un dels seus nuclis agregats.

stats