Societat 15/04/2021

Reconverteixen deu pisos turístics de Lloret de Mar en llars per a famílies en situació de vulnerabilitat

La Generalitat fa una crida als ajuntaments perquè s’adhereixin al projecte Reallotgem

1 min
Un dels pisos turístics de Lloret de Mar on a partir d'ara viurà una família en situació de vulnerabilitat

GironaOnze famílies en situació de vulnerabilitat viuran a partir d’ara en uns apartaments turístics de Lloret de Mar que no utilitzava ningú. És la culminació del programa Reallotgem.cat, que, impulsat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, té com a objectiu trobar habitatges buits per allotjar-hi persones o famílies inscrites a les taules d'emergència i que estan esperant un immoble de lloguer social.

El programa funciona de la manera següent: els ajuntaments que s’adhereixen al projecte, com el de Lloret de Mar, busquen habitatges buits als seus municipis i contacten amb els propietaris perquè posin els immobles a disposició del programa. Si els propietaris accepten, la Generalitat avança divuit mensualitats del lloguer, i després les famílies n’assumeixen una part, en funció dels seus ingressos. Paral·lelament, l’Agència de l’Habitatge també compensa els consistoris amb una contraprestació de 450 euros per habitatge captat i 250 en el cas d’aparthotels. 

Fins ara s’han adherit al projecte 35 ajuntaments catalans. Per ampliar l’oferta, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha fet una crida als governs municipals perquè s’hi sumin. “[El programa] El que expressa és la col·laboració entre administracions per oferir aquest servei d’escut social, de protecció, a les persones i famílies més vulnerables”, ha subratllat. 

En el cas de Lloret de Mar, l’Ajuntament ha aconseguit onze pisos, dels quals deu ja estan adjudicats i la resta s’assignaran durant els pròxims dies. A més, està previst sumar-hi un immoble més al llarg d’aquest mes. En total, a Catalunya s’han incorporat 62 pisos a la borsa d’habitatge social a través de Reallotgem.cat. 

stats