Societat 31/01/2014

Es redueix un 14% el nombre d'immigrants que sol·liciten el permís de residència a Barcelona

Només quatre dels 300 immigrants desallotjats dels assentaments del barri del Poblenou han aconseguit un permís de residència

Europa Press
1 min
Els interns han denunciat els fets i la plataforma Tanquem els CIE ho ha traslladat tant al jutjat de guàrdia com als jutjats encarregats de controlar el centre.

BarcelonaUn total de 131.726 immigrants van sol·licitar un permís de residència a l'oficina d'estrangeria de Barcelona el 2013, fet que suposa un descens del 14% respecte a l'any anterior, i 22.833 han demanat renovar un permís ja aconseguit, un 16% menys.

Ho ha explicat aquest divendres el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo, ja que la de Barcelona és l'oficina d'estrangeria "que més expedients tramita de tot l'Estat".

Ablanedo ha explicat que la caiguda de sol·licituds es deu al fet que s'ha frenat l'arribada d'immigrants a la demarcació de Barcelona: "Dels 300.000 expedients que vam tramitar el 2006, hem passat a 131.725".

Poblenou

Només quatre dels senegalesos desallotjats l'estiu del 2013 dels assentaments del Poblenou de Barcelona –hi vivien unes 300 persones– han aconseguit un permís de residència. A un li ha estat denegada la petició i n'hi ha 63 més que continuen esperant.

Ablanedo ha precisat que a l'oficina barcelonina només s'han tramitat set de les 68 sol·licituds per qüestions administratives, mentre que 61 casos han estat derivats a la Secretaria General d'Immigració i Emigració, i estan tots en tràmit.

stats