Societat 24/04/2015

Báñez respon al president de l'Eurogrup que la reforma laboral "ja s'ha fet i està donant resultats"

Matisa que el govern espanyol ja està duent a terme una "segona generació de reformes laborals silencioses" que estan compromeses amb la UE

Ara
1 min

MadridLa ministra de Treball, Fátima Báñez, ha respost aquest divendres al president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, que la reforma laboral a Espanya "ja està feta i està donant resultats". L'holandès Dijsselbloem havia reclamat des de Riga que el govern espanyol impulsi una altra reforma laboral perquè l'Estat "pot fer més", també a nivell fiscal. Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, Báñez ha assenyalat que l'executiu espanyol ja està duent a terme una "segona generació de reformes laborals", unes reformes que ha anomenat "silencioses" perquè, segons la ministra, es tracta de "guanyar temps al temps" per facilitar la incorporació de més persones al mercat de treball.

Considera que mesures com la "modernització" de les polítiques actives d'ocupació de les comunitats autònomes o bé la reforma de la formació professional per al treball, s'està impulsant la reforma que reclama el president de l'Eurogrup, però que no cal impulsar una de més estricta perquè les del 2012 ja està donant fruits. Báñez ha insistit que, amb 4,5 milions d'aturats, el govern central "no pararà" de posar en marxa mesures o reformes per crear llocs de treball.

stats