Societat 24/11/2014

Escorcollen un dels domicilis on els sacerdots detinguts a Granada haurien comès abusos sexuals

Es tracta d'un xalet de Pinos Genil conegut com "la casa dels capellans" i que solia estar freqüentat per set o vuit persones, segons els veïns de la localitat

Efe
2 min

GranadaLa policia ha escorcollat aquest dilluns a la tarda un dels pisos on els tres sacerdots i el laic detinguts a Granada haurien dut a terme alguns dels presumptes abusos sexuals a menors. Es tracta d'un xalet situat a la urbanització Els Pinillos de la localitat de Pinos Genil, a uns 10 quilometres de la capital granadina. Alguns veïns d'aquesta urbanització han detallat als periodistes que aquest xalet, conegut com "la casa dels capellans" i en el que han vist "moviment" en els últims dies, solia estar freqüentat per set o vuit persones, que ocupaven amb els seus vehicles gran part dels espais per aparcar del carrer.

Els detinguts aquest dilluns han passat el matí als calabossos de la Prefectura Superior de Policia d'Andalusia Oriental de Granada, i aquesta tarda han estat traslladats a l'escorcoll que ha tingut lloc a Pinos Genil, que ha durat prop de dues hores. Els arrestats es troben a hores d'ara incomunicats per ordre del Jutjat instructor, que també ha decretat el secret de sumari, i es preveu que passin a disposició judicial en un termini màxim de 72 hores, una vegada que els cossos policials finalitzin les seves diligències.

En declaracions a Efe, l'advocat dels quatre detinguts ha denunciat que els seus clients es trobin incomunicats i ha considerat "desproporcionada" aquesta mesura, prevista en el Codi Penal. Al representant legal li resulta "cridaner" que l'instructor hagi adoptat la mesura d'incomunicació quan és un assumpte que està sent investigat des de fa setmanes i després que el mateix arquebisbe de Granada, Francisco Javier Martínez, cités a l'octubre als implicats per tractar l'assumpte.

Per la seva banda, fonts de l'Arquebisbat han reiterat a Efe la seva col·laboració amb la Justícia i la seva ajuda a les víctimes si es confirmen els abusos sexuals i han recordat que mantenen la seva posició de "tolerància zero" amb aquestes pràctiques i amb qui les cometen.

stats