Religió

Mor als 91 anys Carles Soler, bisbe emèrit de Girona

El juliol del 2008 va renunciar al càrrec després de complir 75 anys

ARA
2 min
El bisbe emèrit de Girona Carles Soler en una imatge d'arxiu.

BarcelonaCarles Soler, bisbe emèrit de Girona, ha mort aquest dissabte a l'edat de 91 anys a la residència sacerdotal Bisbe Sivilla de Girona. Soler va ser nomenat bisbe de la capital gironina l'octubre del 2001, quan era bisbe auxiliar de l'Arquebisbat de Barcelona, en substitució de Jaume Camprodon. Va exercir el càrrec fins al juliol del 2008, quan el papa Benet XVI va acceptar la seva renúncia després d'haver complert 75 anys, l'edat prevista per deixar de ser bisbe.

"Per ell, el ministeri episcopal es resumia en dues paraules: servei i donació", ha afirmat l'administrador diocesà de Girona, Lluís Suñer, sobre Carles Soler i el seu mandat com a bisbe. El seu successor, Francesc Pardo, va morir el dia 1 d'abril del 2022 i des de llavors ha quedat vacant la plaça de bisbe de Girona. Després d'un any i mig sense titular del càrrec, sembla que la situació de provisionalitat es comença a reconduir. A l'octubre el papa Francesc va proposar formalment el candidat a nou bisbe. Concretament, va donar el vistiplau del nom que li van fer arribar, que encara es desconeix. Per fer-ho oficial falta que aquesta persona accepti el càrrec.

Carles Soler va néixer a Barcelona el 12 de setembre de 1932 i va estudiar humanitats i filosofia a Barcelona. També es va llicenciar en teologia i en dret canònic per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma i va ser ordenat prevere a la capella del Col·legi Espanyol de Roma el 1960. La missa exequial per la mort de Soler tindrà lloc el dimarts 12 de desembre a les 11 h a la catedral de Girona, que des de les 9 h acollirà la seva capella ardent.

stats