Religió

Rafel Barruè, nou abat del monestir de Poblet

El fins ara prior de la comunitat substitueix Octavi Vilà, actual bisbe de Girona

ARA
1 min
El nou abat de Poblet, Rafel Barruè, a la dreta de la imatge

BarcelonaEl reial monestir de Santa Maria de Poblet ja té nou abat. El fins ara prior de la comunitat, Rafel Barruè, ocuparà el càrrec en substitució d'Octavi Vilà, que va ser nomenat bisbe de Girona pel papa Francesc. Barruè ha acceptat l'elecció i ha estat immediatament confirmat i instal·lat en el càrrec. Com a abat de Poblet assumeix automàticament la presidència de la Congregació Cistercenca de la Corona d'Aragó, integrada pels monestirs de Poblet, Santa Maria de Solius, Santa Maria de Vallbona i Santa Maria de Valldonzella de Barcelona.

Barruè, nascut el 1966 a Vila-real, País Valencià, es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. El 2000 va rebre l'hàbit de novici al monestir de Poblet i el 2009 va obtenir la llicència en Teologia a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. A Poblet ha estat hostatger diverses vegades, mestre de novicis i prior des del 20 de març de 2016. Tots aquests serveis a la comunitat els ha compaginat amb la seva vocació d'artista pintor: és responsable de la decoració de la capella de la infermeria i de les il·lustracions dels nous antifonaris de l'ofici diví.

Barruè va assumir provisionalment el govern del monestir quan Vilà es va traslladar a Girona i, aquest dilluns, la comunitat de Poblet ha ratificat la "gestió prudent i encertada" del prior durant aquest període i l'ha elegit com a nou abat. Ho ha fet sota la presidència de l'abat general de l'orde cistercenc, Mauro Giuseppe. El pròxim 11 de juliol, Barruè rebrà la benedicció abacial.

stats