Societat 02/03/2018

Renfe invertirà 15 milions d'euros per adaptar 16 trens de Rodalies als usuaris amb poca mobilitat

Catorze d'aquests combois seran els de la línia Barcelona-Puigcerdà

Acn
1 min
Uns 250 usuaris de la R16 van passar ahir dues hores i quaranta minuts atrapats al tren per una avaria.

BarcelonaLes persones amb mobilitat reduïda tindran aviat més fàcil pujar al transport públic. El Consell d'Administració de Renfe ha aprovat una inversió addicional de 14,9 milions d'euros per adaptar 16 trens de Rodalies de Barcelona a les necessitats de persones amb discapacitats o problemes de mobilitat. Segons un comunicat de la companyia ferroviària difós aquest divendres, 14 d'aquests combois seran els que presten servei a la línia Barcelona-Puigcerdà en el nucli de rodalia de Barcelona.

En aquests trens es rebaixarà el terra per adaptar-hi una porta amb una rampa que faciliti l'accés directe als vagons des de les andanes de les estacions, i també s'instal·larà un lavabo accessible. Aquesta inversió s'afegeix als 20 milions d'euros que Renfe destina anualment a millorar l'accessibilitat dels trens de Rodalies. Les remodelacions es faran aprofitant el període en què els trens han de romandre en els tallers pel seu manteniment i la companyia preveu completar el procés d'adaptació a finals del 2020. Durant el 2017, Renfe ha adaptat 22 combois i actualment n'hi ha 447 que ja són accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda.

Els trens de la sèrie 447 es modificaran segons els paràmetres d'accessibilitat de model Civia, que compten amb un cotxe de pis baix que permet l'accés directe i sense interrupció des de les andanes, espai per a cadires de rodes i lavabos adaptats per persones amb poca mobilitat.

stats