Societat 10/06/2012

Repic de campanes arreu del país pel 110è aniversari de la mort de mossèn Cinto Verdaguer

Gairebé 170 esglésies i tres catedrals s'han adherit a la celebració del batejat com a Dia de la Memòria

Acn
1 min
El campanar de Santa Maria de Cervera, durant el repic de campanes

Cap a les set de la tarda d'aquest diumenge, els campanars de gairebé 170 esglésies i tres catedrals catalanes han començat a repicar per commemorar el 110è aniversari de la mort de mossèn Cinto Verdaguer. El que inicialment havia de ser una iniciativa centrada a Osona, Ripollès i Garrotxa ha derivat en un homenatge de caire nacional batejat com el Dia de la Memòria, jornada que s'estrena aquest 2012.

Entre els centres que han fet sonar les seves campanes en honor a Verdaguer destaquen la catedral de Vic, la de Sant Feliu de Llobregat i la de Tarragona, així com unes quantes esglésies de la Catalunya del Nord, "essencials en el cosmos verdaguerià", segons apunten els promotors de la iniciativa. Campanars com el de Sant Martí del Canigó i Sant Miquel de Cuixà –a la Catalunya del Nord– o els de Badalona, Cervera i Tarragona són alguns dels santuaris que s'han adherit a la celebració del Dia de la Memòria, presentat amb el lema "Campanades d'homenatge", centrat en aquesta primera edició en la commemoració del 110è aniversari de la mort de mossèn Cinto Verdaguer.

Els promotors de la iniciativa han volgut puntualitzar que, arran de la celebració de la festa de Corpus, algunes parròquies han decidit avançar o endarrerir uns minuts la repicada. En algunes localitats hi haurà activitats diverses a peu de campanar, com ara interpretacions d''El cant de la senyera' per part de corals, en funció de la iniciativa autònoma de cada lloc.

Així mateix, escoles d'arreu de Catalunya també han comentat als promotors que aprofitaran l'efemèride i l'homenatge previst per treballar la figura i l'obra de Verdaguer.

stats