Societat 15/05/2021

Rescatat al mar el cabirol del Besòs després de cinc dies de fugida

L'animal s'ha localitzat amb vida prop del moll del Port Fòrum

Jordi Ribalaygue
2 min
El moment del rescat

Sant Adrià de BesòsDesprés de cinc dies voltant entre Sant Adrià de Besòs i Badalona sense que els cossos de seguretat el trobessin, el cabirol del Besòs ha sigut rescatat aquest migdia dins el mar, prop del moll del Port Fòrum. Treballadors del port han fet servir una barca per aconseguir treure l’animal amb vida de l’aigua. Agents dels Mossos d’Esquadra i policies locals de Sant Adrià també han col·laborat en l’operació amb què s’ha posat fi a la recerca del cabirol, que va començar quan es va escapar de la desembocadura del Besòs on s'havia establert després d'haver baixat tot sol el curs del riu.

Després de deu dies d'estar-se prop de la platja, el cabirol –un exemplar adult– va abandonar el paratge frondós on s’havia instal·lat i, en lloc de tornar riu amunt, es va endinsar pels carrers de Sant Adrià i de Badalona. Un dispositiu d’Agents Rurals i de policies locals es va activar per trobar-lo i immobilitzar-lo amb una xarxa o, en cas de necessitat, amb un dard amb anestèsia. Però no el van trobar malgrat els avisos de veïns que l’havien vist en carrers i places dilluns passat. En els últims dies l'havien detectat a la vora de les vies del tren al límit entre les dues localitats.

El cabirol

La Policia Local de Sant Adrià ha tornat a rebre aquest matí trucades de persones que l’havien vist al centre del municipi. Fins i tot alguns han aconseguit retratar-lo saltironejant per la calçada i les vies del tramvia al barri de la Mina. En tot cas, no consta que s’hagi vist involucrat en cap accident. Tripulants d’una embarcació amarrada al moll F del Port Fòrum han trobat l’animal nedant dins el mar i han avisat capitania.

El rescat del cabirol

L’Ajuntament de Sant Adrià explica que els Agents Rurals s’han fet càrrec del cabirol i que se l’ha traslladat al centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa. Els Agents Rurals van descartar en un primer moment endur-se'l del tram final del riu Besòs on s’havia establert al·legant que es tractava d’un hàbitat natural on disposava d’aliments i aigua. Amb el pas dels dies, i a mesura que es convertia en una atracció per a fotògrafs i curiosos, l’Ajuntament i els Agents Rurals es van plantejar de muntar un dispositiu per encaminar-lo riu amunt. Però mentre s’estudiava la solució va fugir. La intriga sobre la sort del cabirol ha acabat amb final feliç.

stats