Societat 03/02/2018

Rescaten quatre excursionistes que havien quedat atrapats al Ripollès

Els afectats estan sans i estalvis

Acn
1 min
Foto fet per efectius dels Bombers durant el rescat

QueralbsEls Bombers de la Generalitat, amb la col·laboració del Grup de Muntanya dels Mossos d'Esquadra, han rescatat quatre excursionistes que van quedar atrapats aquest divendres al refugi de coma de Vaca, al Ripollès. Ha estat el Grup d'Actuacions Especials (Grae) qui ha trobat els afectats que han passat la nit a la part lliure de l'estança –que està oberta a tothom– i en la qual tot apunta que no hi havia guarda.

Els excursionistes, en veure que no podien continuar la marxa, van demanar ajuda, i els bombers van fer un primer intent aquest divendres mateix per rescatar-los. D'entrada van provar que els evacués l'helicòpter, però el fort vent i les males condicions climatològiques van obligar a suspendre l'operació fins aquest dissabte.

Ha estat aquest matí quan efectius del Grae d'Olot han arribat fins a una pista que hi ha a la vora, i d'allà al refugi. Un cop a dins, han acompanyat els quatre excursionistes fins a la zona on l'equip dels Mossos havia dut els vehicles quatre per quatre. D'allà els han traslladat sans i estalvis fins a Tregurà (Ripollès) i després a Vallter, on havien deixat el vehicle.

El refugi de coma de Vaca on han passat la nit els quatre excursionistes és a gairebé 2.000 metres d'altura, als peus del puig del Balandrau, just en l'encreuament del riu Freser i coma de Vaca.

stats