Societat 25/06/2021

Les residències de gent gran tornen a les mans del departament de Drets Socials

L'abril del 2020, per culpa de la pandèmia i la gestió del conseller El Homrani, els geriatrics van passar a dependre de Salut

ACN
1 min
Una dona a la seva habitació en una residència de Barcelona amb la directora del centre. Després dels estralls del covid a les residències, molts centres tenen ara places vacants.

BarcelonaEl departament de Drets Socials ha tornat a assumir les competències de les residències de gent gran. Aquest canvi es va fer públic dimecres al DOGC amb el decret de reestructuració de la conselleria d'Afers Socials. Des de principis d'abril de l'any passat i fins ara era Salut qui s'encarregava de la gestió de les residències.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat que es crearà una agència integral social i sanitària, juntament amb el departament de Salut, per afavorir la coordinació i que es pugui compartir informació sobre els centres i els seus residents.

Les residències de gent gran van passar a ser competència de Salut pels estralls que la pandèmia hi va causar. Quan es va fer el traspàs, i segons les dades del Govern, ja havien mort 1.123 residents per culpa del covid-19 i més de la meitat dels centres tenien algun cas. El traspàs, però, també va ser a causa de la gestió del que aleshores era conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que estava generant malestar dins i fora del Govern.

stats