Societat 09/01/2017

L'alcaldessa de Montcada i Reixac culpa Foment i Adif de la mort avui d'un home atropellat pel tren

Aquest i un altre incident han causat hores de retards a les línies R1, R2, RG1 i R11 de Rodalies

Ara
2 min
Dos usuaris esperen el pas del tren a l'estació de Montcada Bifurcació, de la línia R3 de Rodalies.

BarcelonaEls trens de les línies R1, RG1, R2, R2 nord i R11 han acumulat avui retards que han superat els 45 minuts durant unes dues hores cadascun com a conseqüència de dos atropellaments. Un a Sant Adrià de Besòs a les 14.00 h, i l'altre, a Montcada i Reixac a les 14.56 h. L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha acusat directament el ministeri de Foment i Adif del segon atropellament mortal.

"Són els culpables directes", ha deixat anar l'alcaldessa, Laura Campos, que recorda que des del mes de juny està intentant sense èxit reprendre les negociacions amb Madrid sobre el soterrament de la R2. "No ens donen resposta, però nosaltres hi insistim, i de fet, aquest mateix matí hem tornat a demanar una entrevista amb Foment", ha dit.

Reportatge: "Creua més gent amb la barrera abaixada que pel pas soterrani"

El mort d'aquest dilluns és un home que el tren ha envestit al pas a nivell del carrer Pasqual, a la sortida de l'estació de Montcada. És la víctima número 167 a les vies, i el consistori ha convocat la població a una nova concentració per a aquest dimarts a la tarda. "Estem cansats i indignats del menyspreu sistemàtic envers Montcada i Reixac que ens dóna l'Estat", ha declarat l'alcaldessa.

Campos recorda que l'abril de l'any passat l’exministra de Foment Ana Pastor "es va comprometre a incloure una partida pressupostària per al projecte als comptes generals de l'Estat del 2017 i va qualificar com a prioritària aquesta intervenció, però no s'ha fet cap pas endavant". L'endemà del nomenament del nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, l'alcaldessa va enviar una carta per reclamar l'execució del projecte, però encara no s'ha rebut resposta, asseguren des del consistori.

Un tren que havia sortit de Granollers Centre a les 14.15 h en direcció a Castelldefels ha atropellat una persona a la sortida de l'estació de Montcada i Reixac. Els viatgers d'aquest tren també han estat transbordats a una altre comboi per acabar el trajecte. Els combois han hagut de circular per una sola via entre Montcada i Sant Andreu Comtal fins que s'ha aixecat el cadàver. Segons Renfe, el servei s'ha normalitzat a partir de les 17.10 h.

El tren que ha patit l'incident a Sant Adrià de Besòs havia sortit de Blanes a les 12.47 h i havia d'arribar a l'Hospitalet de Llobregat a les 14.19 h. Després de l'atropellament ha calgut dur els viatgers a un altre tren. La circulació ha quedat interrompuda a les línies R1 i RG1 entre Badalona i el Clot-Aragó durant dues hores.

stats