Societat 24/04/2013

La revista 'Nature' demana a Rajoy "un gir" en la política científica

L'article adverteix al govern central que el sector està en "estat crític" i que cal acabar amb les "mesures draconianes d'austeritat"

Efe
1 min
Mariano Rajoy a la sessió de control de l'executiu 24/04/2013

BarcelonaLa revista 'Nature' va publicar aquest dilluns un article on demanava al president del govern central, Mariano Rajoy, un gir en la política científica. Segons la publicació, la ciència a l'Estat espanyol està en un "estat crític" a causa per les retallades al sector produïdes des del 2009 i que, tot i que "encara hi ha temps per complir les promeses de situar la recerca i el desenvolupament com a prioritat", cal un "gir a la política científica".

Concretament, Rajoy hauria de "coordinar de manera urgent les actuacions del ministeris d'economia i de finances" per tal que la recerca i el desenvolupament científic no sofreixen més "mesures d'austeritat draconianes" que, en paraules de la revista, serien incomprensibles. Així mateix, s'haurien de respectar els compromisos internacionals, els fons assignats s'haurien d'entregar en el moment adequat i les convocatòries s'haurien de resoldre a temps, entre altres demandes.

La publicació també afirma que l'Estat espanyol "encara té un gran capital de ciència i innovació". Però creu que no fer aquest gir significarà que el compromís del govern central amb la ciència "continua sent inexistent".

stats