Nou robatori de coure: 670 quilos de l'AVE a Tarragona

Els Mossos detenen els cinc presumptes autors a Sant Boi de Llobregat

Gairebé un mes després que el govern de Madrid tornés a culpar els Mossos d'Esquadra dels robatoris de coure que pateixen les infraestructures ferroviàries, continua el degoteig de casos d'aquest tipus de delicte que va provocar  un caos ferroviari a Catalunya quan va deixar sense servei la R-2 nord, la R-11 i la R-8.

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc homes a Sant Boi de Llobregat quan pretenien vendre en una deixalleria del municipi 670 quilos de cable de coure sostrets de la xarxa de l'AVE a Santa Oliva (Tarragona). Els detinguts, veïns de l’Hospitalet de Llobregat d’entre 19 i 36 anys, tenen una vintena d’antecedents, i van ser interceptats divendres mentre conduïen una furgoneta que la policia ja tenia identificada per un altre robatori al mes de novembre.

Segons la policia, en el moment de la detenció dos dels cinc ocupants del vehicle van intentar fugir. El robatori va provocar danys valorats en més de 12.000 euros perquè van quedar malmeses les tanques d’accés i altres elements de seguretat de la línia d’alta velocitat, propietat de la concessionària ferroviària Adif.

Malgrat que es va comprovar l’origen del material, que havia sigut sostret el mateix dia, els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Un altre robatori a Lleida

Un dia abans, els Mossos havien detingut dos homes més, de 34 i 32 anys, veïns de Navàs (Barcelona), per robar en aquesta ocasió cable de coure en una torre de telefonia de la Vall d'Ora, al municipi de Navès, a Lleida. L' alerta la va donar un veí després de veure circular per la zona un vehicle que no tenia identificat.  Els agents el van escorcollar i van trobar dins eines i cablejat de coure.

Les detencions han transcendit aquest dilluns coincidint amb  el restabliment de la la circulació a la R-11 i la R-2.

 

 

Més continguts de