Societat 20/09/2011

Joan Rigol anuncia que la Sagrada Família podria estar acabada en 15 anys

El president de la Junta Constructora ha posat data a la finalització de les obres del temple. D'aquí a set anys ja s'haurà alçat la torre de 170 metres que canviarà la fesomia de l'obra de Gaudí

Joan Serra
2 min
Sagrada Família

BarcelonaEl president delegat de la Junta Constructora de la Basílica de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha posat data aquest dimarts a la finalització de les obres del temple. Rigol ha assegurat que l'obra magna d'Antoni Gaudí estarà acabada en un període d'entre 15 i 17 anys. Si s'acaba el 2026 (d'aquí a 15 anys), la data coincidirà amb el centenari de la mort del genial arquitecte.

Les previsions apunten que en un termini de set anys s'haurà construït la torre central, de 170 metres d'altura i que finalitzarà amb una creu de quatre braços, on s'hi podrà accedir amb ascensor i escala. Aquesta torre estarà acompanyada de cinc torres més –les dels quatre evangelistes i la de l'absis–, que ja s'han començat a construir i modificaran la fesomia del temple. "La ciutat podrà interioritzar el nou skyline de la Sagrada Família", ha explicat Rigol. Aquest mes de setembre també s'han iniciat els fonaments de l'edifici de la sagristia, que podria estar enllestit d'aquí a dos anys, i que significarà l'assaig general per a la torre central.

Mentre les obres avancen, la Sagrada Família ha registrat un increment notable de visitants arran de la visita del papa Benet XVI el novembre passat. Rigol ha anunciat que aquest 2011 se superaran per primera vegada els 3 milions de visitants. Si continua la tendència actual, l'augment de visites serà del 38% respecte el 2010. L'any passat van passar pel temple 2.316.721 persones. "És impossible ser a Barcelona i no visitar la Sagrada Família", ha detallat el president de la Junta, que ha anunciat que a finals de setembre abandonarà la presidència després de set anys al càrrec. Rigol ho va comunicar al cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, en els dies posteriors a la visita del Papa.

El president de la Junta Constructora també ha parlat de les mesures de seguretat que s'han pres a la basílica, després que l'abril passat un individu calés foc a l'interior del temple i la cripta en quedés afectada. La Junta Constructora ha seguit les recomanacions dels Mossos d'Esquadra: es controla el contingut de les bosses dels visitants, i agents de seguretat patrullen pel perímetre del temple i la cripta.

La Sagrada Família també potenciarà la venda d'entrades per internet per evitar aglomeracions dins i fora del temple, fet que permetrà repartir les visites durant el dia i pacificar l'entorn. El director general, Xavier Miralles, ha especificat que l'objectiu és que entre un 85% i un 90% de les entrades es venguin a la xarxa. El projecte s'aplicarà en dues fases: a principis del 2012 es farà per a les entrades de grups i després s'aplicarà per als tiquets individuals, de manera que no coincideixin al temple més de 3.000 persones alhora.

stats