Societat 13/11/2013

El SAIER s'adapta als nous hàbits migratoris

El centre barceloní incorpora nous serveis d'informació sobre temes relacionats amb l'emigració i el retorn voluntari

Ara
1 min
Imatge d'un home demanant assessorament al SAIER

BarcelonaA partir del desembre el Servei d'Atenció a Immigrants, Estrangers i Refugiats (SAIER) incorpora dos nous serveis d'informació: un sobre emigració i un altre sobre retorn voluntari. Aquest nou model vol donar resposta als canvis de fluxos migratoris que es registren a Barcelona i convertir-se en un centre especialitzat en mobilitat internacional.

D'aquesta manera, el SAIER abordarà en un mateix equipament la circularitat migratòria atenent tant les persones que han vingut com de fora, com les que marxaran a altres llocs, així com les que tornen al seu país d'origen. En aquest sentit, el nou SAIER canviarà de nom per convertir-se en el Servei d'Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats.

A Catalunya, des del 2009 hi ha una disminució moderada de la immigració i un important augment en emigració. L'any 2012 van marxar de Catalunya cap a un altre país europeu 203.250 persones, 4.087 de les quals vivien a la capital catalana.

Servei des de 1989

Aquests nous assessoraments s'afegeixen a l'oferta que hi havia des de l'entrada en servei del SAIER, l'any 1989: Informació de tràmits, assessorament jurídic, programes de formació professional, convalidació d'estudis estrangers i acolliment lingüístic, entre altres.

stats