Turisme
Societat 02/07/2013

Salou repartirà 20.000 polseres per identificar els nens a les platges aquest estiu

L'Ajuntament tarragoní repeteix una mesura de seguretat que assegura que les famílies agraeixen i li ha permès tenir el certificat de destí turístic familiar

Efe
1 min

SalouSalou repartirà 20.000 polseres per identificar els nens que es perdin a les platges, que es distribuiran a la comissaria de platja de la Policia Local, els punts de socorrisme, hotels i el Patronat de Turisme, segons ha explicat el regidor de Turisme, Benet Presas (CiU).

Aquest sistema permet reduir substancialment el temps que passa des que el menor es perd fins que es retroba amb els seus familiars i "és una mesura fruit del compromís adquirit amb l'Agència Catalana de Turisme com a element de qualitat", ha comentat el regidor.

Aquestes polseres no es poden treure un cop han sigut tancades i es marca amb un retolador de tinta indeleble el nom del nen i un número de telèfon de contacte dels pares o familiars responsables.

Salou va ser el primer municipi català a obtenir el certificat de destí turístic familiar fa deu anys. Presas ha puntualitzat que "no és una mesura obligatòria però Salou sempre l'ha considerat una mesura molt adequada i es compleix des de fa deu anys".

L'alcalde de Salou, Pere Granados (CiU), ha dit que "és un servei que ha funcionat molt bé en els anys anteriors i que les famílies agraeixen, perquè permet minimitzar una situació angoixant que pot succeir com és la pèrdua d'un nen".

Granados ha destacat que aquest servei mostra la coordinació entre els professionals de la Policia Local, el Patronat de Turisme i els hotels del municipi.

stats