Coronavirus
Societat Salut 31/08/2022

Hipra comença l'assaig clínic per estudiar la seva vacuna com a quarta dosi contra el covid

Hi participaran 200 voluntaris en deu centres hospitalaris

ARA
2 min
Un tècnic amb bioreactors dins de les instal·lacions d'Hipra en una imatge cedida per la farmacèutica

BarcelonaLa farmacèutica Hipra començarà un assaig clínic per estudiar la seva vacuna contra el coronavirus com a quarta dosi. L'objectiu és avaluar-ne la immunogenicitat i seguretat, administrant-la a persones vacunades prèviament amb tres dosis de la vacuna de Pfizer o bé amb persones que porten dues dosis de la mateixa vacuna i que ja van rebre un primer reforç amb Hipra en un assaig clínic anterior. El nou estudi es farà en deu hospitals i hi participaran 200 voluntaris adults, als quals es farà un seguiment de trenta setmanes per avaluar-ne la seguretat a llarg termini i la resposta immunitària.

Ara mateix, la vacuna d’Hipra està en procés de revisió contínua per l'Agència Europea del Medicament. Es tracta del pas previ a l’autorització de la comercialització. El nou assaig clínic forma part dels estudis que té engegats o planificats la farmacèutica catalana per comprovar l'eficàcia i la seguretat de la vacuna en diferents perfils de persones. De fet, a partir de la tardor començarà la part d’investigació de la vacuna pediàtrica per franges: primer els joves d’entre 12 i 18 anys, després de 5 a 11 anys i, finalment, per sota dels 5. A més, en farà una altra amb nens i adolescents immunodeprimits.

A l'estudi, hi participaran quatre hospitals catalans (l'Hospital Clínic i la Vall d'Hebron de Barcelona, l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i el Trueta de Girona) i sis més de l'Estat, que començaran l'estudi quan rebin l'aprovació de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i el Comitè d'Ètica. Les persones que vulguin participar en l'assaig han d'haver rebut tres dosis de la vacuna de Pfizer (l'última administrada entre els últims 6 i 12 mesos) i no haver-se contagiat de covid. S'hi podran inscriure a través de la pàgina web dels hospitals que formen part de l'assaig.

stats