Obituari
Societat Sanitat 18/02/2022

Mor Esperança Martí, mig segle al capdavant de la Fundació Puigvert

Creu de Sant Jordi l'any 2000, ha sigut un dels referents de la consolidació del model de sanitat privada

ARA
1 min
Esperança Martí va liderar la Fundació Puigvert durant 50 anys

BarcelonaEsperança Martí, la líder de la Fundació Puigvert durant 50 anys i un dels referents en la consolidació del model sanitari privat català, ha mort. Martí va dirigir durant anys la institució, primer com a gerent i després com a directora, fins a l'any 2008, tot i que es va mantenir com a presidenta de l'entitat, en un càrrec més representatiu, fins a l'any 2019. També va ser directora de la Unió Catalana d'Hospitals i presidenta del Patronat de la Fundació Salut, Empresa i Economia (1997-2007).

Creu de Sant Jordi l'any 2000, se la considera un dels referents en la definició i ordenació del sistema sanitari català per tal d'encaixar-hi la Xarxa d'Hospitals d'Utilització Pública (XHUP), els hospitals concertats, públics i privats sense ànim de lucre. La seva trajectòria al capdavant de la sanitat privada només té una ombra per la seva investigació arran d'un cas de presumpta estafa. La directora de la Fundació Puigvert, amb dos càrrecs més, va ser jutjada l'any 2012 i va sortir-ne absolta.

En les darreres hores s'han sumat les mostres de condol a les xarxes, entre les quals la del doctor Jaume Padrós, que considera Martí "una de les figures clau" de la sanitat catalana. "Sense ella no és possible entendre ni comprendre les grandeses –ni tampoc algunes febleses– del sistema sanitari", ha dit.

stats