Societat 27/04/2016

Sant Adrià farà un estudi econòmic de la cessió de les Tres Xemeneies, el "regal enverinat" d'Endesa

El procés participatiu amb 100 veïns de Sant Adrià i Badalona ha conclòs que volen conservar les tres estructures i transformar-les en un equipament sociocultural i tecnològic

Acn
2 min
La central de les Tres Xemeneies va deixar de funcionar ara fa cinc anys.

Sant Adrià del BesósL'alcalde de Sant Adrià del Besós, Joan Callau, no es refia del "regal enverinat" d'Endesa amb la cessió gratuïta de les Tres Xemeneies i encarregarà un estudi per analitzar la viabilitat econòmica i les conseqüències d'acceptar-lo.

Després d'una llarga disputa amb Endesa per a la conservació de les Tres Xemeneies, la declaració de l'immoble com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) va dur la companyia a oferir la cessió gratuïta a l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs a principis d'abril. Segons la companyia, la finalitat de la cessió era "respectar la voluntat popular" perquè la instal·lació passi a ser d'ús públic, però els ajuntaments ho veuen amb recel.

I és que la declaració com a BCIL per part de l'Ajuntament obliga ara la propietat al seu manteniment, almenys fins que es defineixi el seu ús futur, i, per tant, a fer una important despesa econòmica que les administracions públiques no creuen que puguin assumir.

En aquest sentit, està prevista pròximament una trobada dels membres del Consorci del Besòs per encarregar un estudi econòmic. Tot i la complexa situació, Callau es mostra optimista en poder convertir aquesta cessió en una "oportunitat" per continuar avançant en la definició d'usos de futur.

Els Ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Badalona han conclòs el primer procés participatiu amb 100 veïns per començar a definir el futur del front marítim que connecta les dues ciutats, a l'entorn de les Tres Xemeneies, i han presentat aquesta tarda els resultats. Les principals conclusions eren les esperades i les prioritats de les administracions en aquest sector seran millorar la connectivitat i accessibilitat a la zona i conservar les Tres Xemeneies, transformant-les en un equipament sociocultural i tecnològic.

stats