Societat 13/10/2016

Un semàfor per als que miren massa el mòbil? Sant Cugat ha destinat 5.000 euros a provar-ne un

Es tracta d'una franja de llums led de color vermell a banda i banda del semàfor que hi ha a la plaça dels Quatre Cantons

Ara
1 min
El nou semàfor de Sant Cugat / Localpres.

BarcelonaUn semàfor per a gent que mira massa el mòbil. Sant Cugat del Vallès ha posat en marxa el seu primer "semàfor a terra" amb l'objectiu de "reforçar la seguretat dels vianants que caminen mentre consulten el telèfon". La iniciativa, que ha tingut un cost de 5.000 euros, pren forma com una franja de llums led de color vermell instal·lada a banda i banda del semàfor que hi ha a la plaça dels Quatre Cantons, una zona molt concorreguda.

A diferència del semàfor tradicional, segons ha informat l'Ajuntament, aquesta franja de llums queda dins del camp de visió d'una persona que consulta un telèfon mòbil. D'aquesta manera, es reforça l'avís d'aturar-se per als vianants que caminen mirant aquests aparells electrònics i, per tant, s'augmenta la prevenció per evitar un accident.

El semàfor de la plaça dels Quatre Cantons regula el pas a l'únic tram de l'Eix de Vianants que travessa un carrer transitat per vehicles. El semàfor terrestre és una iniciativa pionera que ja s'ha posat en marxa en algunes ciutats europees per augmentar la prevenció i evitar accidents, i a Sant Cugat és un pas més en el projecte de 'Smart City' que impulsa des de fa anys el consistori.

stats