INFRAESTRUCTURES
Societat 26/01/2014

No rotund dels veïns de Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils a la MAT

La consulta popular organitzada aquest diumenge ha recollit 6.001 vots, dels quals 5.910 han estat en contra de la infraestructura

Ara/acn
1 min
Al final de la caminada, els participats van formar unes lletres on es podia llegir 'No a la MAT' / ACN

BarcelonaEls veïns de Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils han fet sentir la seva veu en contra de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) i el ramal que afectarà els tres municipis. La consulta que havien convocat va recollir 6.001 vots, dels quals 5.910 han estat en contra de la MAT, 78 a favor i 13 en blanc.

La consulta ha registrat una elevada participació. Unes 2.000 de persones s'han apropat aquest diumenge fins a aquestes tres localitats selvatanes per entregar el seu vot presencialment i unes 4.000 ho van fer per via electrònica.

L’entitat organitzadora de l’acte, la Plataforma No a la MAT Selva, ha destacat que s’han superat “totes les expectatives” i que la gran mobilització demostra la indignació que sent la ciutadania davant la MAT. “La consulta és només l’inici de la lluita, tots els pobles estan dempeus en contra la infraestructura, esperem que a partir d’ara els polítics ens escoltin i puguem aturar el projecte”, explica la portaveu de l’entitat, Beth Galí.

Qualsevol veí de les comarques gironines major de 16 anys podia votar. La pregunta era molt clara: “Està d’acord en que es construeixi la línia de Molt Alta Tensió i el seu ramal que afectarà els municipis de Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils?”. La resposta, sí o no.

L’objectiu d’aquesta consulta és fer un toc d’atenció als polítics i Red Elèctrica perquè aturin el projecte. “Creiem que tenim la força suficient com per exigir als responsables que s’asseguin amb nosaltres, parlem i ens escoltin”, diu Galí. I asseguren que la consulta és només el principi d’una lluita que estarà plena d’accions reivindicatives i mobilitzacions.

stats