Societat 01/12/2014

Vila sobre la inundació del TGV a Girona: "Exigirem resposabilitats i dimissions a Adif"

El conseller de Territori i Sostenibilitat titlla la situació "d'inadmissible"

Elisabet Escriche
2 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat l'estació del TAV / ACN

GironaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assegurat aquest dilluns que la Generalitat "exigirà responsabilitats i dimissions Adif" després que l'estació del TGV a Girona s'inundés diumenge al vespre per segon cop consecutiu en dos mesos. "Vam donar la solució i no se'ns va fer cas. Demanarem responsabilitats al més alt nivell", ha assegurat Vila.

El conseller ha titllat la situació "d'inadmisible" i ha lamentat la imatge que s'està donant de Girona a nivell internacional. Tant la Generalitat com l'Ajuntament han recordat que fa dos mesos ja van exigir que es tapés el forat per on ha tornat a entrar l'aigua, que es va utilitzar per treure la sorra durant les obres. "Exigim que es tapi definitivament i s'atengui a la solució que es va reclamar fa dos mesos", ha reiterat Vila.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha anat més enllà i ha assegurat que aquest mateix divendres es va enviar una petició per correu electrònic a Adif demanant que es tapés el forat perquè s'anunciaven fortes precipitacions. "S'han d'assumir responsabilitats polítiques i s'han de donar explicacions per aquesta nova negligència", ha denunciat Puigdemont.

L'alcalde, que ahir va parlar telefònicament amb la ministre de Foment, Ana Pastor, es reunirà aquest dilluns al matí amb el número dos del ministeri de Foment per abordar la situació. "No poden marxar sense una solució definitiva", ha deixat clar.

Aquest matí a les 7.11 ja s'ha reprès el servei de l'AVE entre Barcelona i Girona, que es va tallar aquest diumenge a la nit a causa de la inundació. Continua tallat, però, el tram entre Girona i Figueres, que els passatgers han de fer en un tren regional. "És lamentable, a les administracions se'ls hauria de caure la cara de vergonya d'oferir aquest servei", ha denunciat l'Alba Garcia que feia el trajecte de Figueres a Barcelona, un viatge pel qual destinarà una hora més de l'habitual.

La nit del 28 al 29 de setembre el túnel del TGV a Girona també va patir una inundació del túnel. En aquella ocasió va estar sis dies sense servei entre Girona i Figueres.

stats