Societat 04/09/2013

La selectivitat també s'estudia de nit a les biblioteques

Els estudiants compten amb sis sales d'estudi nocturn a Barcelona aquest setembre, espais oberts fins a la una de la matinada

Ara
1 min

BarcelonaLes biblioteques de Barcelona s'omplen cada setembre d'estudiants que preparen les proves de la selectivitat o els exàmens de recuperació de la universitat. Més enllà de l'horari diürn, però, els usuaris compten amb sis sales d'estudi nocturn, que allarguen l'horari habitual de les biblioteques –les nou del vespre– fins a la una de la matinada.

A més del silenci i l'accés a internet que ofereixen les biblioteques habitualment, aquests espais s'adapten als horaris i necessitats d'aquells estudiants que treballen durant el dia. "Jo surto de treballar a les set de la tarda i [...] arribo a la biblioteca a les nou. Em va molt bé aquest horari perquè així puc allargar fins a les onze o dos quarts de dotze", explica Renato Aracri, un estudiant de màster.

Asun Martínez, dinamitzadora de la sala d'estudi nocturn de la biblioteca Vila de Gràcia, comenta que el perfil dels usuaris d'aquests espais canvia molt en funció de les dates, però assegura que tots ells busquen "maximitzar el temps d'estudi".

Els horaris i les adreces de les sales d'estudi nocturnes es poden consultar al web de les Biblioteques de Barcelona o a través de l'aplicació de mòbil Biblios BCN, que està disponible tant per a Android com per a iPhone.

stats