SUCCESSOS
Societat 17/06/2013

Els tècnics decideixen acabar d'enderrocar l'edifici enfonsat a Lleida

L'edifici s'ha enfonsat parcialment aquest dilluns al matí, sense causar ferits. Les tasques s'allargaran durant una setmana i també s'enderrocarà l'immoble del costat

Efe/ Acn
1 min
L'alcalde Àngel Ros s'ha desplaçat fins a l'edifici ensorrat

LleidaEls tècnics han decidit acabar d'enderrocar l'edifici ensorrat parcialment a Lleida aquest dilluns, així com el bloc situat al costat. Dimarts començarà l'enderroc de la part dels immobles que queden dempeus, cosa que es preveu que s'allargui durant una setmana, ja que requereix maquinària especialitzada.

L'edifici abandonat s'ha enfonsat sense provocar ferits i tampoc ha calgut desallotjar cap edifici proper. Els fets han passat en un edifici de tres plantes del carrer Companyia, número 15. Un total de vuit vehicles dels bombers s'hi han traslladat.

L'alcalde, Àngel Ros, que precisament avui s'ha reincorporat a les seves funcions després d'una operació de cor, ha acudit a la zona i ha explicat que la causa de l'ensorrament més probable és que l'edifici estava en mal estat. "Aquest edifici va passar una inspecció el 2007 i es va ordenar al propietari que hi fes obres de reparació, que es van dur a terme el 2009", ha explicat.

A l'edifici hi vivien quatre persones tot i que cap d'elles es trobava a l'immoble a les set del matí, l'hora en què s'ha produït l'ensorrament. "Hem localitzat aquestes quatre persones i hem inspeccionat els enderrocs amb l'ajuda de gossos per descartar que hi hagués algú atrapat", ha dit l'alcalde.

L'oposició ha reclamat al consistori que actuï al casc antic de la ciutat, i Ros ha explicat que des que es va posar en marxa el pla d'actuació al centre històric de Lleida, l'ajuntament ja ha enderrocat mig centenar d'edificis.

stats