Societat 18/06/2014

S'estrena l'eina Barcelona + Sostenible

És un mapa per donar a conèixer iniciatives amb valor ambiental

Ara
2 min
El mapa Barcelona + Sostenible és una oportunitat per visualtizar la contribució ciutadana a la ciutat | BCNsostenible.cat

BarcelonaBarcelona posa en marxa el mapa Barcelona + Sostenible, una eina col·laborativa que pretén recollir les iniciatives, recursos, experiències i informacions de sostenibilitat que puguin ser d'interès ciutadà.

Aquestes iniciatives van des de la situació d'equipaments, instal·lacions ambientals, recorreguts o refugis de fauna i flora a la ciutat, botigues ecològiques, allotjaments, infraestructures, i en general totes aquelles iniciatives que afegeixen un valor d'economia verda i contribueixen a la millora de l'entorn urbà, a la construcció d'una estructura social més equitativa i inclusiva i a l'enriquiment del teixit comunitari i veïnal.

El nou mapa es pot consultar al web www.bcnsostenible.cat, i després de l'estiu es podrà descarregar com app per als smartphones i tauletes.

El mapa Barcelona + Sostenible proporciona informació pràctica sobre punts d'interès i itineraris, alhora que permet que els ciutadans hi afegeixin informació a cada punt com relats, fotografies i activitats.

El mapa es construeix amb les aportacions de les persones, de forma col·lectiva, a través dels tallers de mapatge, i de forma individual, amb la possibilitat d'afegir-hi fotos i relats.

A més, el Mapa Barcelona+Sostenible és la contribució de la ciutat a la iniciativa internacional Open Green Maps, en la que hi participen més de 850 ciutats de 65 països en tot el món.

La creació del nou Mapa Barcelona + Sostenible s'emmarca dins de l'Agenda 21 i el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2002-2012, des d'on entitats, associacions, empreses i ajuntament han treballat conjuntament en el mapa B+S, un mapa interactiu que mostra iniciatives i recursos que contribueixen a la millora de l'entorn urbà, a la construcció d'una estructura social més equitativa i inclusiva i a l'enriquiment del teixit comunitari i veïnal.

El mapa B+S vol ser una eina clau per donar a conèixer espais i itineraris que poden tenir un interès turístic alternatiu, més local i sostenible, i vol posar en valor els llocs d'interès patrimonial ambiental, cultural i social menys coneguts de la ciutat.

stats