Societat 12/06/2012

La setmana de la bicicleta de Barcelona incorpora un mercat de bicis usades

També es programaran activitats com els tradicionals circuits infantils, pràctiques per a adults que es vulguin iniciar en aquest transport o rutes amb bicicletes elèctriques per la ciutat

Efe
2 min

BarcelonaLa celebració d'un mercat de bicicletes usades és una de les novetats de la tretzena edició de la Setmana de la Bicicleta de Barcelona, que comença aquest dimecres i culminarà diumenge que ve, 17 de juny amb la Festa de la Bicicleta i els Patins. La jornada de venda i intercanvi de bicicletes usades, programada per dissabte 16, és una de les activitats que es duran a terme al passeig de Sant Joan i al passeig Lluís Companys, al costat de l'Arc de Triomf, aquesta setmana.

L'Ajuntament de Barcelona organitza, des de l'any 2000, en col·laboració amb diferents entitats del Grup de la Bici del Pacte per la Mobilitat (BACC, Biciclot, BiciTours i Un Cotxe Menys), aquesta setmana de promoció. L'any 2000, s'estimava que a la ciutat es realitzaven 26.000 desplaçaments diaris en bicicleta i, actualment, aquesta xifra ja supera els 118.000.

Davant d'aquest increment, el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament, Eduard Freixedes, ha assenyalat que "la bicicleta forma part de la solució de mobilitat de la ciutat, però des del civisme i ordenant l'espai públic". Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Barcelona té previst tenir acabat abans de final d'any un estudi de la infraestructura de bicis de la ciutat i determinar quins aspectes cal millorar per potenciar l'ús d'aquest mitjà de transport i incrementar la seguretat d'usuaris i vianants.

Freixedes ha presentat, al costat de la tinent d'alcalde de qualitat de Vida i Esports, Maite Fandos, la desena d'activitats programades en la Setmana de la Bicicleta 2012 i també la Festa de la Bici i els Patins . La programació inclou, a més del nou mercat de bicis usades, els tradicionals circuits infantils, pràctiques per als adults que vulguin aprendre a anar en bicicleta, rutes amb bicicletes elèctriques i passejos per la ciutat diürns i nocturns.

La setmana culminarà diumenge amb la Festa de la Bicicleta i els Patins, de caràcter esportiu i organitzada per l'Institut Barcelona Esports (IBE), que ofereix l'oportunitat de fer esport a l'aire lliure i divertir-se sobre rodes pels carrers i parcs de Barcelona.

El parc del Fòrum acollirà aquell dia, a més del final de la festa, el Bike Show, una fira activa de la bicicleta en la qual s'oferiran activitats per a totes les edats i nivells i l'entrada de la qual, si no es compta amb invitació, costarà 3 euros

stats