Successos

Sextorsió: dos detinguts per amenaçar amb difondre vídeos sexuals

Gravaven les víctimes sense que ho sabessin i els exigien diners

ARA
2 min
Els detinguts enviaven missatges des de diferents mòbils a les víctimes per exigir-los diners.

BarcelonaCaçaven homes que accedien a webs de contactes per mantenir relacions sexuals i, sense que ells ho sabessin, obtenien imatges d’aquestes trobades per després poder-les fer servir per extorquir les víctimes: els exigien quantitats continuades de diners per no fer públiques les gravacions i, si s’hi negaven o manifestaven dubtes, rebien fins i tot amenaces de mort. Enviaven missatges continuats amb amenaces -i fins i tot amb fotografies de decapitacions- per intentar que les víctimes els ingressessin les quantitats exigides.

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 23 i 30 anys i veïns de Barcelona, per la seva presumpta participació en delictes d’amenaces, coaccions i extorsions en una modalitat delictiva que la policia coneix com a sextorsió.

Els Mossos van rebre dues denúncies relacionades amb lasextorsió. En el primer cas, els delinqüents van anar apujant la quantitat econòmica que demanaven a la víctima per no difondre les imatges de contingut sexual: primer li van demanar 400 euros, després 620 i, finalment, 1.000 més. L’home es va plantar en aquest últim punt i va dir que no pagaria.

Va ser llavors quan els extorsionadors van apujar el to de les amenaces i van enviar-li imatges de persones decapitades per amenaçar-lo de mort a ell i a la seva família si no mantenia els pagaments.

En el segon cas, els extorsionadors van reclamar diners en tres ocasions a una altra víctima. Les tres vegades li demanaven 500 euros, sota amenaça de fer públiques les imatges que havien enregistrat de forma fraudulenta. I també de fer mal a l’implicat i a la seva família. La víctima va pagar en les tres ocasions les quantitats reclamades.

Pagaments amb el mòbil

Les extorsions es feien des de telèfons mòbils diferents i les víctimes abonaven les quantitats reclamades a través d’una aplicació que relaciona el número de telèfon amb el compte corrent o a través d’un servei d’enviament de diners. La investigació va poder relacionar els fets amb dos homes que van quedar detinguts el 24 de novembre després de ser citats a comissaria a Martorell (Baix Llobregat).

Els arrestats van quedar en llibertat i estan pendents de ser citats a declarar pel jutjat de Martorell, segons van informar ahir els Mossos d’Esquadra. Se’ls imputa la participació en delictes d’amenaces, coaccions i extorsions.

La investigació per les denúncies d’extorsió continua oberta i la policia no descarta que hi pugui haver noves detencions en els pròxims dies.

stats