Societat 20/08/2014

La síndica de Barcelona demana a l'Ajuntament "control i regulació" als pisos turístics

Vilà admet que "la convivència és difícil" en barris com la Barceloneta, i diu que "no és estrany" que els veïns surtin al carrer a protestar

Acn
2 min
Maria Assumpció Vilà, síndica de greuges de Barcelona

BarcelonaLa síndica de greuges de Barcelona, Assumpció Vilà, ha demanat aquest dimecres, en una entrevista a TV3, que l'Ajuntament de la capital tingui "control" i "reguli i apliqui la normativa" sobre els pisos turístics de la ciutat, tant els legals com els no registrats. Vilà ha reaccionat així després que la nit passada un grup de veïns de la Barceloneta protestés en una manifestació espontània per mostrar el seu rebuig al comportament de molts dels ocupants d'aquests habitatges. La síndica, en aquest sentit, ha assegurat que "no és estrany" que els veïns de barris com la Barceloneta acabin sortint al carrer, perquè els pisos turístics fan "difícil la convivència" entre residents i visitants.

Assumpció Vilà s'ha mostrat més que comprensiva amb l'enuig dels veïns dels barris més freqüentats pels turistes de Barcelona. Tant és així que ha reconegut que "en segons quins barris realment es difícil compaginar la vida del turista amb la dels que hi estan vivint". "Nosaltres vam estar a la Barceloneta i aquest va ser un dels temes pels quals més es van queixar. Hi ha carrers molt estrets i pisos petits, i la convivència es fa difícil", ha explicat, i ha afegit que "no m'estranya que arribi un moment en què surtin al carrer a protestar, perquè els veïns estan molt queixosos dels sorolls i de l'ocupació de l'espai públic".

Com que la Sindicatura de Barcelona ha rebut "queixes contundents" sobre aquesta qüestió, Vilà ha volgut "recomanar" a l'Ajuntament de la ciutat que actuï en aquest terreny. "Hi ha un excés de pisos turístics. Primer cal control. Hi ha declarats uns 7.000 pisos, però molts altres no estan declarats, i això és un frau i cal responsabilitat dels propietaris; s'ha d'exigir responsabilitat als propietaris per la gent que porten allà", ha reclamat la síndica.

Amb tot, Vilà no veu gaire recomanable exigir la prohibició d'aquest tipus d'apartaments, però sí que se'n reguli la implantació i es vigili l'activitat i els inquilins amb més intensitat. "La prohibició no seria el terme que ens agradaria més. El control és el que hi ha d'haver, i declarar tots els pisos, que hagin de tenir una llicència i es puguin controlar", ha considerat la síndica. "Hi ha d'haver una normativa que ho reguli i l'Ajuntament ha de vetllar perquè es compleixi, perquè fer normatives i no controlar no serveix de res", ha conclòs.

stats