SOCIETAT
Societat 05/11/2012

Un sindicat policial porta al jutjat les actes que revelen que el Madrid Arena no tenia llicència

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) reitera que aquest requisit és "obligatori" i considera que l'Ajuntament de Madrid està "intentant ocultar la realitat"

Efe
1 min

MadridEl Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha presentat al jutjat les actes policials que demostren que el pavelló Madrid Arena –on van morir quatre noies durant una festa de Halloween– no tenia llicència, almenys fins al 2006. El sindicat policial ha insistit que aquest requisit és obligatori, malgrat que l'Ajuntament de Madrid opina el contrari. Tal com va anunciar aquest cap de setmana, el SUP ha presentat les actes al titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Eduardo López Palop, que investiga les causes de l'allau humana que va provocar la tragèdia.

Les actes evidencien que el pavelló –en el qual jugava els partits d'ACB l'Estudiantes– no disposava de llicència de funcionament. Per al coordinador de seguretat en aquella època, Javier Alonso, aquesta situació podria suposar una infracció prevista a l'article 69 de la llei 10/1990 de l'esport i en l'article 37 de la llei 17/1997 d'espectacles públics i activitats recreatives de la Comunitat de Madrid. Malgrat que l'Ajuntament de Madrid ha recalcat que la instal·lació no necessita llicència, el SUP reitera que aquest requisit és obligatori i considera "radicalment fals" que la llei del sòl de la Comunitat de Madrid eximeixi de complir aquest requisit. El sindicat considera que el consistori està "intentant ocultar la realitat, que el Madrid Arena mai ha tingut els permisos, les llicències i les garanties necessàries per al seu ús com a centre esportiu i d'espectacles públics de masses".

stats