Publicitat
Publicitat

Societat

Els sindicats de funcionaris convoquen una manifestació per al 18 de gener

La marxa sortirà de plaça Sant Jaume i anirà fins al Parlament

Els tres sindicats de la funció pública, CCOO, UGT i IAC, convocaran una manifestació per al dimecres 18 de gener a la tarda.

Tot i que encara se n'han de perfilar els detalls, la reivindicació constarà d'una marxa des de plaça Sant Jaume fins a les portes del Parlament de Catalunya, segons han explicat fonts sindicals.

Els sindicats estan "a l'espera" de l'aprovació dels pressupostos i "segueixen endavant" amb la intenció d'introduir esmenes a través dels grups parlamentaris. Han sol·licitat entrevistes amb els partits i asseguren que no han rebut més novetats des del Govern.

La cambra catalana debatrà el mateix 18 de gener les esmenes a la totalitat als pressupostos.

La darrera concentració, amb més de 800 persones, es va fer a finals de desembre també al Parc de la Ciutadella per protestar contra els pressupostos i per queixar-se contra l'aplicació de l'IRPF de la paga extra a la nòmina dels treballadors públics de desembre, que encara no l'havien cobrat.A banda d'aquesta marxa, els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, resperctivament, van anunciar la setmana passada noves mobilitzacions contra les retallades del Govern català. Els líders de CCOO i UGT van avançar que aquest cop els sindicats buscaran el suport del conjunt de la societat, en comptes de limitar-se a fer concentracions de funcionaris.

Els sindicats començaran a oferir dates de les mobilitzacions a partir de la setmana que ve, i s'iniciaran possiblement abans de finals de gener.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de