Les sis restriccions que es relaxen a partir d'avui

La restauració pot obrir fins a les 17 h i s'amplien a sis les persones per taula

Ara
2 min
Una terrassa d'un restaurant a la Rambla de Barcelona

BarcelonaLes mesures restrictives vigents a Catalunya davant del covid-19 entren a partir d'aquest dilluns en una nova etapa. Aquest és el resum dels principals sectors on es relaxen les restriccions:

Restauració

Els bars i restaurants podran obrir de manera ininterrompuda des de les 7.30 h fins a les 17 h cada dia de la setmana, inclosos dissabtes i diumenges. Els que són a l’interior dels centres comercials, però, hauran de continuar tancats. A les taules hi podrà haver fins a sis persones de bombolles diferents i no quatre com fins ara. Amb tot, la restauració continuarà sense poder obrir al vespre i a la nit.

Universitats

S’amplia la presencialitat a les universitats catalanes fins a un 30% de l’aforament. Cada centre, en funció de la seva autonomia, establirà com recuperarà aquest percentatge els propers dies.

Esports

S’autoritzen les competicions esportives federades a partir de 16 anys i es reobren els vestidors de gimnasos i centres esportius, que fins ara estaven limitats als usuaris de les piscines, però només si es fan servir de manera racional, evitant-hi aglomeracions i amb seguretat.

Alumnes d'una escola jugant a l'hora del pati

Centres cívics

Els centres cívics podran recuperar les activitats esportives i de memòria per als més grans de 60 anys. Aquestes activitats sempre s’hauran de fer a l’aire lliure i en grups estables de màxim sis persones. L’objectiu és afavorir la salut física i mental d’aquestes persones, però amb totes les garanties, perquè aquesta franja d’edat encara no està rebent la vacuna contra el covid-19.

Cultura

Els museus, les biblioteques i les sales d’exposicions podran celebrar actes culturals, igual que els clubs de lectura, amb un 30% d’aforament com a màxim.

Extraescolars

S’amplia la franja d’edat de les activitats extraescolars i de lleure als adolescents, des de secundària fins al batxillerat i els cicles formatius. Fins ara s’havia reprès per als infants d’educació infantil i primària.

stats