Societat 06/10/2013

Afluixen la intensitat i freqüència dels sismes a la costa de Castelló i Terres de l'Ebre

Els terratrèmols s'han mogut entre els 1,5 i els 2,3 graus en l'escala de Richter

Acn
1 min
"El projecte Castor s'ha d'avortar"

BarcelonaLa freqüència de petits sismes davant la costa de Castelló i les Terres de l'Ebre ha baixat en les darreres hores, i al llarg d'aquesta matinada de diumenge només se n'han registrat quatre. Segons dades de l'Institut Geogràfic Nacional del ministeri de Foment, els terratrèmols s'han mogut entre els 1,5 i els 2,3 graus en l'escala de Richter.

L'últim sisme a la zona s'ha produït a les 4.34 hores al golf de València i amb una intensitat d'1,6 graus. Els altres tres tremolors s'han registrat a les 03.30 h −1,5 graus−, 03.33 h −també 1,5 graus− i 03.50 h −2,3 graus en l'escala de Richter−. Ahir dissabte els sismes van ser més freqüents, però també de poca importància, ja que no van superar els 2,2 graus.

En les darreres 24 hores s'han registrat un total de set sismes, tots de magnitud inferior a 3 graus, i no es té constància que hagin estat percebuts per la població, segons Protecció Civil, que concreta que aquests sismes no han produït danys a les Terres de l'Ebre. Des de l'inici de l'episodi, el 8 de setembre, i dels gairebé 500 petits sismes registrats, es té constància que se n'han percebut vuit.

Protecció Civil, en contacte amb els Ajuntaments de la zona afectada i els cossos operatius, està recopilant informació per descartar danys. Durant el dia d'avui se seguiran fent inspeccions i comprovacions al territori. Fins al moment no han afectat habitatges ni infraestructures.

stats