Societat 19/02/2012

Sistach diu que els nens sense classes de religió se senten atrets per sectes

En el full parroquial d'avui, l'arquebisbe considera que les classes de religió són necessàries per comprendre molts aspectes de la nostra història

Efe
2 min
L'Arquebisbe Martinez Sistach al seu despatx en una foto d'arxiu

BarcelonaEl cardenal Lluís Martínez Sistach opina que els nens sense estudis de religió "pateixen un analfabetisme de cultura religiosa que incideix en el seu nivell cultural general, més aviat baix", i que no donar-los una formació religiosa fomenta la seva "atracció per les sectes i els fonamentalismes".

En la carta pastoral que avui publica el full dominical de l'arxidiòcesi de Barcelona, titulada "La classe de religió enriqueix els fills", el cardenal-arquebisbe anima totes les famílies que aquests dies començaran a matricular els seus fills per al pròxim curs perquè "demanin la classe de religió catòlica per als seus fills".

Per l'arquebisbe, aquest ensenyament és "molt important", de manera que "en formalitzar la matrícula d'un fill a l'escola, les famílies catòliques han de demanar la classe de religió".

"Avui els nens i adolescents pateixen un analfabetisme de cultura religiosa i això incideix en el seu nivell cultural general, més aviat baix. La classe de religió contribueix a fer que els alumnes puguin comprendre moltíssims continguts de la nostra història, de la nostra cultura, que estan teixits de continguts cristians", argumenta el prelat.

"Difícilment –abunda el cardenal– es pot comprendre la nostra història, el nostre art i la nostra cultura si no es té un coneixement notable de la religió catòlica. Forma part de la nostra identitat".

Segons Martínez Sistach, les classes de religió i moral catòlica ofereixen valors "seriosos i autèntics" als adolescents i els joves.

"Les famílies que no desitgen cap formació religiosa per als seus fills o les escoles que no la faciliten es poden preguntar si l'atracció de la joventut cap a les sectes o els fonamentalismes no són una conseqüència d'haver amagat alguna cosa tan normal i humana com és l'experiència religiosa seriosa", explica Martínez Sistach.

El cardenal-arquebisbe, que aquest cap de setmana es troba al Vaticà, insisteix en la seva pastoral que només les classes de religió ofereixen "valors sòlids i permanents que puguin donar significat i finalitat a la seva vida".

"La classe de religió ajuda a trobar aquests valors que donen sentit a la nostra vida, satisfan el nostre desig innat de transcendència i enriqueixen la nostra cultura personal", conclou.

stats