Societat 01/04/2017

El biòleg Sito Alarcón dirigirà l'etapa de transformació del Zoo amb el doble de pressupost

El nou director diu que el zoològic acollirà més espècies protegides, posarà en marxa projectes de conservació fora de l'equipament i es convertirà en un referent d'eficiència energètica

Maria Altimira
2 min
Imatge d'una nena observant els elefants al zoo de Barcelona al febrer del 2017 / ACN

BARCELONAEl Zoo de Barcelona ha volgut inaugurar la seva ja anunciada nova etapa quatre dies després que Zoo XXI, la primera iniciativa ciutadana per revolucionar aquest espai, presentés la seva campanya de signatures perquè aquest emblemàtic equipament deixi de ser un espai d'exhibició i es converteixi en un espai de conservació i observació de la fauna autòctona.

Janet Sanz, tinenta alcalde d'Ecologia, i Jaume Collboni, tinent d'alcalde d'Empresa, han fet públic el nomenament d'un nou director, el biòleg Sito Alarcón, per portar les regnes del procés de transformació que connecta amb bona part de l'ideari de Zoo XXI i que els pròxims dos anys comptarà amb 15 milions d'euros, el doble del pressupost dels últims dos exercicis.

Alarcón ha explicat que les línies directrius d'aquest nou enfocament són la promoció de l'educació, la conservació i la recerca. Una orientació que haurà de plasmar-se en un projecte estratègic concret al mes de setembre.

El màxim responsable ha avançat, però, que es revisarà la llista d'espècies del Zoo per prioritzar la fauna autòctona però també, i a diferència del que proposa la plataforma ciutadana, s'acolliran espècies foranes, però de la mateixa franja climàtica, amb l'objectiu de lluitar contra la seva extinció.

El nou director ha explicat que per complir amb els objectius de conservació, el Zoo haurà de sortir fora i implicar-se en projectes dedicats a revertir la pèrdua dels hàbitats naturals i la biodiversitat.

Quan se li ha preguntat pels projectes que es podrien dur a terme fora del Zoo i per les espècies que ja no continuaran vivint a l'emblemàtic equipament, Alarcón ha dit que es compromet a facilitar-ne informació detallada d'aquí a mig any.

"Hem de ser l'equipament de referència de Barcelona en termes mediambientals", ha afirmat el nou director. Una fita que passa, ha aclarit, per ser un aparador de l'eficiència energètica i la gestió sostenible i racional de l'ús de l'aigua. En aquest sentit, ha afegit, la setmana vinent començaran els treballs per avaluar les instal·lacions existents a fi d'aplicar els canvis i modificacions necessaris en benefici de la sostenibilitat.

stats