Societat 26/05/2012

La reina Sofia adopta una gossa abandonada i rep un premi pel seu compromís amb el benestar animal

La reina visita una fira de mascotes de Madrid. La gossa, de nom Paquita, viurà a la Zarzuela

Efe
2 min

MadridDesprés de les crítiques rebudes pel rei de part de diverses associacions animalistes per les seves caceres africanes, la reina ha inaugurat avui la II Edició de la fira d'animals de companyia 100X100 Mascota, on ha decidit adoptar Paquita, una gossa de tres anys, de raça mestissa, que va ser abandonada el passat mes d'abril.

Al començament de l'acte, la reina Sofia, que ha estat acompanyada per la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, i el president d'Honor d'Ifema, José María Álvarez del Manzano, ha rebut un premi del Col·legi de Veterinaris de Madrid que reconeix el seu compromís en el benestar i la protecció dels animals.

Abans de visitar l'expositor de l'associació de gossos abandonats, la reina ha recorregut els diferents espais de la fira i ha pogut observar una demostració de proves d'agilitat de gossos, una exhibició de 'dog frisbee' i visitar la perruqueria canina.

Durant el seu recorregut, ha prestat especial atenció als expositors de centres de recollida i societats protectores d'animals, on s'ha encapritxat amb Paquita.

"És bastant tímida, al principi, tant amb altres gossos com amb les persones, però quan agafa confiança és molt afectuosa i li encanta estar acompanyada", ha explicat a Efe una de les portaveus de l'associació.

Sofia no ha dubtat a adoptar a aquest gos –de quatre quilos de pes i 32 centímetres d'alçada–, que avui encara no dormirà al Palau de la Zarzuela, ja que s'ha d'emplenar el tràmit habitual de l'adopció.

Paquita s'unirà així a la col·lecció de gossos que té la reina, la passió pels animals de la qual és de sobres coneguda i en moltes ocasions la fa viatjar acompanyada de les seves mascotes.

L'acte ha conclòs amb una exhibició de la secció canina de gossos policia de la Guàrdia Civil.

stats