Societat 13/04/2018

600 soldats vigilen la crescuda del riu Ebre al seu pas per Navarra i l'Aragó

En municipis com Tudela hi ha un pam d'aigua en alguns carrers, i a Codos ha mort un pastor

Efe
2 min
Els carrers de Tudela amb un pam d'aigua

SaragossaLa crescuda de les aigües de l'Ebre té en suspens Navarra i l'Aragó. Els dos governs estan coordinant un important dispositiu per contenir una crescuda que es preveu extraordinària.

El municipi navarrès de Tudela ja ha patit els efectes d'aquesta important crescuda i ha deixat imatges molts espectaculars.

L'Ebre s'ha desbodat al seu pas per Tudela (Navarra) i ha obligat a tallar la N-113

De moment no està previst evacuar els veïns dels municipis més pròxims a les ribes del riu, segons fonts del govern aragonès, però aquesta mesura no queda descartada, ja que les previsions de la crescuda del riu són similars a les del 2003 i el 2015, que van provocar danys importants a la zona.

Els veïns d'aquests municipis (Pradilla, Novillas, Cabañas de Ebro o Boquiñeni, entre d'altres) assisteixen amb preocupació a l'evolució dels nivells del riu. De fet, algunes persones, especialment dependents i amb mobilitat reduïda, ja han sigut traslladades en ambulàncies fins a residències pròximes fora de perill.

La força de les aigües de l'Ebre i d'altres rius aragonesos ha causat ja una víctima mortal, un pastor de 37 anys veí de Codos (Saragossa) que va desaparèixer ahir després de ser arrossegat pel riu Grío quan n'intentava creuar el llit amb les seves ovelles.

Avui s'ha tornat a reunit el Centre de Coordinació Operativa (CECOP) que ha establert l'executiu aragonès. Precisament, la coordinació dels operatius mobilitzats pels governs autonòmic i espanyol, en aquest cas d'uns 600 soldats i agents de la Unitat Militar d'Emergències (UME), de la Policia Nacional i de la mateixa Guàrdia Civil, ha sigut una de les notes destacades fins ara.

stats