Societat 13/07/2016

Les sol·licituds d'asil i refugi a Barcelona creixen prop d'un 70%

El major nombre de persones ateses provenen d'Ucraïna, però cada l'Ajuntament veu un creixement en persones que fugen de conflictes

Ara
1 min
Cada cop més persones fugen de països en conflicte

BarcelonaLes sol·licituds d'asil i refugi a Barcelona van créixer un 69'4% el passat 2015. Segons un informe de l'Ajuntament, els ucraïnesos segueixen sent les persones que més visiten el Servei d'Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (Saier), però també s'ha detectat un augment en les persones que fugen de països en conflicte. El consistori posa de manifest que les dades de l'any 2015 podrien representar un punt d'inflexió i marcar la tendència dels propers anys, segons ha recollit Europa Press.

El Saier va atendre un total de 11.376 persones l'any passat, amb un percentatge gairebé idèntic entre homes i dones. A més, un 50'6% dels atesos tenien entre 18 i 35 anys, segons les dades municipals, i en termes absoluts els usuaris del Saier van augmentar un 9'5% respecte el 2014. L'Ajuntament també ha posat de manifest que un 50% d'aquests usuaris estaven en situació irregular, mentre que el 2013 aquests casos només en representaven un 35% del total.

Assessorament als emigrants

D'altra banda, l'ens municipal va oferir assessorament a 51 persones que volien sortir cap a altres països europeus. La majoria eren persones provinents de l'Amèrica Llatina nacionalitzades espanyoles, mentre que un 20% dels usuaris del Saier eren persones nascudes a l'Estat.

stats