Publicitat
Publicitat

Un estudi afirma que els homes solters tenen més possibilitats de patir càncer que els casats

La recerca indica que les taxes de mortalitat augmenten en un 3,4% cada dècada entre els homes solters respecte els que s'han casat

Els solters tenen el doble de probabilitats de desenvolupar un dels 13 tipus de càncer més comuns -com el de pròstata o el de pulmó- que els homes casats, segons ha revelat un estudi.

Els científics de la Universitat d'Oslo han analitzat els índexs de càncer en relació amb l'estat civil de 440.000 homes majors de 40 anys i han pogut constatar que els que mai han estat casats tenen un 35 % de possibilitats de patir càncer . En canvi, els homes casats tenen només un 18% de possibilitats.

Els resultats , publicats en el BioMed Central Public Health Journal, no inclouen aquells homes que s'han divorciat o s'han quedat vidus, només han comptat amb aquells que mai havien estat casats .

També s'ha descobert que les taxes de mortalitat augmenten un 3,4 % cada dècada entre els homes solters  en comparació amb aquells que han establert relacions familiars estables.

Els investigadors creuen que la reducció del risc de càncer entre els homes casats es podria deure al suport de les seves mullers. " És possible que els homes casats , ja que són cuidats per la seva cònjuge , visitin més  que els no casats al metge en l'aparició dels símptomes" segons afirmen els autors del text. D'aquesta manera, "és més fàcil trobar els tumors en una etapa prematura" i així poder-se salvar de la malaltia, afegeixen.

Aquest estudi noruec, ha coincidit amb un estudi anterior que explica que les persones casades tenen millor salut que les solteres , ja que tendeixen a no fumar i beure tant .

Etiquetes

Més continguts de